Tilbud

Kødkvæg Nyretapper

Spar 37%

Her er der tale om et overset, men uhyre lækkert stykke oksekød. Nyretappen kommer fra under maven, og er den muskel der hæfter nyrerne. Det er et stykke kød som kan være svært at få fat i hos slagteren, hvilket er en skam pga. den store velsmag der findes i denne udskæring. Det er en udbredt misforståelse at nyretapper har noget som helst med indmad at gøre, det har det nemlig ikke. Det er muskel ligesom så mange andre oksekødsudskæringer og er et fremragende stykke kød med en lidt grov tekstur, men en fuldstændig uovertruffen smag. 

Detailpris: 189,00 kr Medlemspris 119,00 kr /kg

På lager

* Påkrævede felter

Beskrivelse
Detaljer

Dyr : Okse

Producent : Kildegaarden

Udskæring: Nyretapper

Født i: Danmark

Opvokset i: Danmark

Slagtet i: Danmark

Leveres som: Kølevare/frostvare

Holdbarhed:

Som kølevare: minimum 7 dage

Som frostvare: minimum 3 mdr

 

Størrelses guiden
Størrelse
Bedømmelser
Indsend din bedømmelse
Du anmelder: Kødkvæg Nyretapper
Opskrift
Opskrift

Klargøring af nyretapper

  • Start med at skære evt. sener og grove stykker fedt fra, da det grove fedt på udskæringen ikke smager særlig godt.
  • Den store sene, der holder de to muskler sammen, skal også fjernes. Dette gøres ganske enkelt ved at dele nyretapperne ned langs senen i midten. Senen skal skæres helt af, og hvis der er yderligere sener og fedt, skæres dette også fra.
  • Det skulle gerne efterlade dig med to aflange stykker kød, som er klar til at blive stegt.

Sådan steger du nyretapper

  • Krydr kødet med salt og peber og lad det gerne stå ved stuetemperatur 15-30 min. inden det steges, så det kan nå at temperere. Derved undgår du, at temperaturen på panden falder alt for meget, når kødet skal steges.
  • Varm en god støbejernspande e.l. godt op og kom et skvæt olie på.
  • Steg kødet relativt hårdt, dog uden at det branker, i et par minutter på hver side (afhængig af tykkelse).
  • Skru lidt ned for varmen og tilsæt smør, urter og hvidløg.
  • Glaser nu løbende kødet i smørret ved at hælde det over kødet med en ske. Vend kødet ofte og sørg for at bliver glaseret godt i smør på begge sider.
  • Mærk på kødet engang imellem og tag det af, så snart du vurderer, at det er færdigt. Det skal ikke stege mere end 3-5 min. på hver side.
  • Kødet skal helst serveres rimelig rødt for at få det optimale resultat, hvad smag og mørhed angår. Steger man kødet for længe, så ender det med at blive tørt og sejt. Personligt foretrækker jeg at stege nyretapper bleu, altså meget rødt.
  • Når nyretapperne er stegt til perfektion, tager du dem af panden og lader dem hvile i ca. 5 min.
  • Skær kødet i 1-2 cm tykke skiver og server straks.
Oprindelse
Oprindelse

100% Dansk kødkvæg 

Fragt & Levering
Fragt & Levering

The Meat Club sender ordre afsted hver eneste tirsdag og tordag. Det betyder at hvis har du afgivet din ordre på vores hjemmesiden inden kl 12 på den bestemte pakkedag - vil du modtage din levering dagen efter.

Vi sørger for at pakke kødet trygt og godt i termokasser med fryselementer, så kødet har den rigtige temperatur hele vejen. 

Pakken vil blive stillet foran din hoveddør - du har dog mulighed for at ændre placeringsted i 'ordrekommentarfeltet' i forbindelse med afgivelse af ordre. Her kan du f.eks. skrive garage eller lignende. 

Har du brug for læse mere om vores fragt og levering - så tryk her.