Cuvette-udskæring
En udskæring af cuvette sidder lidt længere nede end culotten, og den kendetegnes oftest ved at være lillebror til culotte-udskæringen. Dette stykke kød kan du sagtens kaste dig over i hverdagen, da prisen på cuvette-udskæringen oftest passer ind i et helt almindeligt aftensmadsbudget. Her på siden kan du blive klogere på, hvordan du udskærer en cuvette helt korrekt.
Du kan også skyde genvej til vores lækre udvalg af cuvette.
Sådan udskærer du din cuvette helt perfekt
Inden du begynder på udskæringen af din cuvette, kan vi ikke understrege nok vigtigheden i at lade dit kød hvile efter tilberedning. Det er når kødet hviler, at det holder på den fantastiske saft – og tro os, når vi siger, at en fuldendt smagsoplevelse afhænger af denne saft.
Nu til selve udskæringen af cuvetten: Det er vigtigt, at du skærer på tværs af kødets fibre. Hvis du er i tvivl om, hvordan kødfibrene løber, er de tydelige at se, mens kødet stadig er råt. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at cuvetten består af flere muskler. Det betyder helt konkret, at du bør vende stegen cirka en kvart omgang, når du er halvvejs i udskæringen. Du kan også skære lidt tyndere skiver end normalt – dette giver også et godt resultat.
Hvorfor gør vi så meget ud af den perfekte udskæring af cuvette?
Jo, ser du: Det siger langt fra sig selv, men spiseoplevelsen ændrer sig faktisk afhængigt af, hvordan du udskærer en cuvette. Skærer du langs kødfibrene, vil du opleve, at kødet bliver mindre mørt og svære at tygge.
Vi håber, du kommer til at nyde din næste cuvette-udskæring. Kan du ikke vente med at sætte tænderne i en okse-udskæring, men ønsker noget andet end en cuvette, kan du se hele vores udvalg oksekød.
Skær på på tværs fra den smalle ende og vend stegen når du er ca halvvejs.
Stegen skæres altså langs de hvide streger på billedet herover
Sådan tilbereder du din cuvette-udskæring
Når du tilbereder en steg, anbefaler vi, at du enten benytter en ovn eller kaster den på grillen. Det vigtigste er, at den bliver langtidsstegt, så den når den helt rette kernetemperatur alt efter, hvordan du ønsker farven skal være på din udskæring af cuvette. Hyppigst ser vi, at danskerne tilbereder deres cuvette i ovnen på grund af vores skiftende årstider, hvor det ikke altid er muligt at tage grillen i brug. Nedenfor finder du en guide til, hvordan vi mener, du bør tilberede din cuvette-udskæring:
- Skær eventuelle sener fra på kødsiden.
- Rids fedtsiden og gnid olie og krydderier ind i kødet.
- Brun hver side af kødet i fem minutter på en pande.
- Sæt et stegetermometer i cuvetten, så spiddet sidder midt i kødet.
- Lad cuvetten hygge sig i en forvarmet ovn på 200 grader – så får du en sprød fedtkant.
- Ram en kernetemperatur på 60-65 grader for en medium tilberedning.
- Bemærk at kernetemperaturen stiger 2-3 grader under hviletid.
Vi anbefaler, at du ikke pakker kødet ind i folie efter tilberedning. Dette forlænger hele processen, og mens kødet damper, kan du risikerer, at kødet ikke får den ønskede farve, samtidig med at fedtkanten også bliver blød.