Medium rare steak

Sådan steger du din steak medium rare

Nu til, hvordan du steger din steak medium rare. Først og fremmest er det en god idé at bruge et stegetermometer, når du griller steaks, hvis du vil være helt sikker på, at bøfferne har den rette kernetemperatur. Du kan eventuelt bruge termometeret til den første bøf, som dernæst kan fungere som en rettesnor for de resterende steaks. Så behøver du ikke bruge termometeret til samtlige bøffer. 

Nedenfor kan du se, hvordan vi anbefaler, du tilbereder din steak medium rare: 

  1. Varm panden eller grillen op uden at tilsætte smør.

  2. Steg bøffen på den varme pande, så den får en lækker stegeskorpe på begge sider. 

  3. Tilsæt smør og eventuelle krydderurter til at give kødet smag og fedtstof. 
    Vend kødet hvert minut. 

  4. Tag kødet af, når det har den ønskede kernetemperatur.

  5. Lad bøfferne hvile i fem minutter, så fibrene kan trække sig sammen. 
     

Som en sidste og vigtig note: Der er naturligvis forskel på, hvor lang stegetid din medium rare steak bør have. Nedenfor kan du se, hvor lang tid de skal have alt afhængig af tykkelsen på bøfferne: 

  • 2 cm tykkelse: 5-7 minutter.

  • 3 cm tykkelse: 7-9 minutter.

  • 4 cm tykkelse: 9-11 minutter.

Forarbejdet er vigtigt, inden du går i gang med tilberedningen

Inden vi kommer ind på, hvordan du steger din steak medium rare, bliver vi nødt til at understrege vigtigheden i at købe et godt stykke kød. For en perfekt steak anbefaler vi, at bøfferne vejer omkring 200 gram. Hvis bøfferne er tyndere end det, kan det være svært at få både en sprød skorpe og en medium rare steak. 

Herudover anbefaler vi, at du køber steaks med en god fedtmarmorering. Får du fat i et mindre godt stykke kød med en dårlig marmorering, kan du være sikker på, at kødet bliver mindre mørt, når du tager det af grillen eller panden. Det er fedtmarmoreringen, der gør, at kødet bliver mørt og saftigt, når du tilbereder din steak medium rare. 

Vil du være sikker på at købe kvalitetskød, kan du altid regne med The Meat Clubs https://themeatclub.dk/produkter. Vi forhandler direkte med opdrætterne, og vi udvælger nøje, hvem vi ønsker at samarbejde med.

Hos The Meat Club er vi 10-20 % billigere end andre på markedet

Hos The Meat Club er vores mission at tilbyde exceptionelle kødoplevelser til danskerne. Kød bliver ofte omtalt som en dyr fornøjelse, men det behøver det ikke nødvendigvis at være. Vi gør i hvert fald en indsats for at give dig den billigste løsning på markedet, og det har vi faktisk formået ved at være 10-20 % billigere end resten af markedet. 

Det er vi, fordi vi forhandler direkte med diverse opdrættere rundt omkring i verden. Det betyder, at vi har skåret de fordyrende mellemled fra, og det, mener vi, giver mest mening for vores kunder. Velbekomme!

Sådan anbefaler vi, at du marinerer og salter din steak

Når det kommer til at salte ens steak, så er der delte meninger om, hvordan og i hvilken rækkefølge det skal gøres. Nogen mener, det skal gøres efter, at kødet er blevet brunet. Andre mener, det skal gøres før. Vi er af den overbevisning, at saltning af kød med fordel kan gøres inden tilberedningen. 

Vi anbefaler, at du salter dine steaks ca. 30 minutter inden, de skal tilberedes. På den måde får salten lov til at trænge godt ind i kødet. Det samme gælder, hvis du ønsker at marinere dine steaks. Her anbefaler vi dog, at du marinerer kødet dagen inden og lader det hvile inde i køleskabet natten over. På den måde får urterne og olien tid til at omslutte sig kødet og trænge ind i fibrene. Man bliver helt sulten af bare at snakke om det.