Culotte eller cuvette

Hvad er forskellen på culotte og cuvette? Begge udskæringer er stort set fra samme sted på koen. Begge udskæringer findes på koens bagfjerding – det vil sige koens bagende. Her bagerst på koen findes culotten øverst oppe, hvor cuvetten befinder sig lige under. Disse to udskæringer er madfavoritter i de danske hjem. Læs mere om forskellen her på siden.

Cuvette vs. culotte – hvad bør man vælge? 

Begge udskæringer har en lækker smag. De kommer fra samme sted på koen (cuvetten sidder lige under culotten på oksens lår), så smagsmæssigt er der ikke den store forskel. Du får dog en anden tekstur og mørhed, hvis du vælger den ene frem for den anden. Hvis du går ned i ethvert supermarked, vil du opleve, at en cuvette er en anelse billigere end culotten. Derfor bliver den kaldt for fattigmandsculotte, men det mener vi er en skam. 

Ved denne talemåde kan man godt få indtrykket af, at en cuvette ikke er værd at sætte tænderne i, og det er bestemt ikke tilfældet. Grunden til at prisen er højere på en culotte, er fordi, at culotten er en anelse mere mør. Dermed ikke sagt at en cuvette er sej, men den har en fedtbræmme, der går gennem kødet. Så teksturen er slet ikke den samme.

Culotte vs. cuvette: Til hverdagen og weekenden

Hos The Meat Club mener vi, at kød skal værdsættes. Det er både i hverdagen og i weekenden. Det betyder ikke, at vi anbefaler, at du tager det helt dyre stykke kød op af fryseren til hverdagen. Du kan sagtens spise et godt og billigt stykke kød i hverdagen, uden du behøver at gå ned på kvalitet. Her er en cuvette fra The Meat Club et glimrende valg. 

Vi er sikre på, at vores cuvette vil overraske dig til sådan en grad, at du ikke vil tro, at du sætter tænderne i en cuvette. Vi forhandler kun med de bedste opdrættere, og det betyder, at du vil få kød af en helt anden kaliber, end det du vil opleve nede i supermarkedet. 

Til weekenden skal du have lov at hygge dig, og det er ifølge os ensbetydende med godt kød. Culotten er et godt valg til denne anledning. Denne udskæring sidestiller sig med oksemørbraden i sin mørhed, og danskerne har virkelig talt, når det kommer til culotte. Det er en favorit, og hos The Meat Club får du fra øverste hylde og til den billigste pris på markedet. 

Er du på udkig efter en culotte eller cuvette? Få et godt tilbud her

Når du handler kød hos The Meat Club, finder du altid et godt tilbud, der er 10-20 % billigere end resten af markedet. Det gælder også vores t-bones. Grunden til, at vi kan gøre det så billigt, er fordi, vi har skåret de fordyrende mellemled fra. Det, mener vi, giver mest mening for vores kunder – alle skal have mulighed for at spise kvalitetskød. Få leveret dine næste t-bone steaks direkte hjem til hoveddøren allerede i dag. Velbekomme!