Steak og bøffer

Bøf, bøf og mere bøf

Bøffer og steaks hører tit til en dejlig sommer aften med kæresten eller gutterne, men en god bøf kan spises på alle årstider. Hos The Meatclub har vi et bredt udvalg af bøffer og steaks. Vi har alt fra en kæmpe tomahawk, som kan få mange sultne mænd og kvinder til at opgive at blive færdig, til noget af det mest velsmagende stykke kød i form af hanging tender (nyretapper).

14 vare(r)

14 vare(r)

Gode bøffer og steaks: Den bedste kødoplevelse i sin reneste form

Som dedikerede madentusiaster er vi helt med på, at en god steg kan være et samlingspunkt for familien eller gode venners selskab. Vi anerkender også, at der er noget hyggeligt og rart over en god simreret i vinterhalvåret. Bevares. Men som inkarnerede kødelskere er der ikke noget, der kommer helt op på siden af de helt simple bøffer og steaks. Det er kernen i måltidet, som mange ville vælge som deres allersidste. Og det er måske fordi bøffer og steaks besidder en form for primal kulinarisk renhed, der er svær at matche i de fleste andre retter. 

I manges øjne er det nok sådan, at de gode bøffer og steaks, som man får serveret på velfungerende restauranter ude i byen, er for svære at lave derhjemme. Men det er på ingen måde korrekt. Vi oplever i The Meat Club også en holdning til, at det er alt for dyrt. Og det er selvfølgelig heller ikke rigtigt. For naturligvis er det væsentligt billigere at lave det selv, end at få en uddannet kok til at lave maden for sig (samt personale til at servicere dig og vaske op efter dig mv.) – det kræver blot, at man ved, hvordan man skal gribe det an, og at man ved, hvor man kan få fat på kødet til bøffer og steaks i en uovertruffen kvalitet. Og det er her, at The Meat Club kommer ind i billedet. 

For vi har sat os for at udbrede det gode kød til de danske gourmander og folk, der elsker smagsoplevelser. Det gør vi ved at tilbyde nogle forskellige typer af eksklusivt kød til blandt andet bøffer og steaks til en yderst fornuftig pris. Vi sørger ovenikøbet for levering lige til døren – det hele forsvarligt pakket i kølebokse, så kødet holder sig frisk. For hele vores vision er bygget op omkring at give dig så god en oplevelse som overhovedet muligt.

Derfor giver vi dig også gerne vores bedste tips med på vejen, til hvordan du selv tager dig af dine bøffer og steaks, så du får det bedste ud af det. For ud over, at det er enormt lækkert, er der også en kæmpestor tilfredshed i at have tilberedt noget så delikat – helt på egen hånd.

Her giver vi dig således nogle gode generelle tips til, hvordan du sikrer dig en god oplevelse med vores bøffer og steaks. Nogle tips, som ligger ud over egentlige opskrifter, som der findes masser af rundt omkring.

Forberedelse af steaks

Man siger, at godt begyndt er halvt fuldendt. Og det har bestemt også noget på sig, når det kommer til bøffer og steaks. Der findes dog flere tilgange til det, som kan være værd at eksperimentere med og tilegne sig. De tager dog ofte afsæt i den samme tankegang. En tankegang, der er baseret på årtusinders akkumulerede erfaring med tilberedning af bøffer og steaks. En af de gældende faktorer, som mange stadig synes at overse, er at man ikke bør tilberede sine steaks, når de er kolde. Det bør du være særligt opmærksom på, hvis du har modtaget bøffer og steaks fra The Meat Club, der kommer i en frostboks.

Det anbefales, at man tager sine steaks ud af køleskabet i god tid, inden de skal steges eller grilles. Nogle tager endda også skridtet videre og pakker kødet ind i husholdningsfilm og lægger det i lunkent vand i en halv til en hel time inden tilberedning. 

Flere vælger at tørre overfladen af deres steaks, inden de lægger dem på panden eller på grillen. Det gør de, da lettere våde bøffer har langt sværere ved at opnå en optimal stegeskorpe og kan i værste fald få et hint af smagen af kogt kød. Oftest hjælper den føromtalte tilgang med at tage kødet ud af køleskabet i god tid inden stegning eller grill også på den problematik, da det vil tørre kødet en lille smule ud at have det liggende ved stuetemperatur, eksempelvis. Mere tørt, end hvis man tog kødet direkte fra køleskabet – men altså på ingen måde for tørt, hvis du sørger for at sætte tilberedningen i gang inden for en fornuftig tidsramme.

 Se vores video og læs mere om stegning af bøf

Sådan krydrer du dine bøffer og steaks

OK, indrømmet. Det vil nok være for voldsom en påstand at påstå, at der kun findes én tilgang til at krydre sit kød på den perfekte måde. Det er mest af alt et spørgsmål om smag og behag – og der findes nogle forskellige skoler og tilgange inden for netop dette. Men tilgange, der skifter ligesom al anden mode. Nogle tilgange er baseret på en videnskabelig betragtning af, at en saltning af kødet inden tilberedning vil forårsage en uhensigtsmæssig udledning af saften gennem såkaldt osmose, når kødets porer er åbne. Derfor er der nogen, der mener,at man skal vente med at krydre sine bøffer og steaks til allersidst i tilberedningsprocessen. Mange synes dog at foretrække at krydre sine steaks generøst med salt og lade dem stå i cirka 10 minutter inden tilberedelsen. Det hjælper i nogens optik med at skabe en formidabel stegeskorpe.      

Der findes også forskellige tilgange til, hvordan steaks skal behandles, når de eksempelvis er blevet lagt på panden. Nogle anerkendte kokke foreslår det, de kalder en ‘frequent flipping’ – altså en tilberedning, hvor man vender kødet gentagne gange. Det betyder naturligvis, at kødet ikke får tid til at absorbere store mængder af varme (eller at afgive store mængder af varme fra den side, der vender væk fra varmekilden). Det mindsker risikoen for at overtilberede bøffer og steaks, som i manges optik kun bør spises medium-rare. Men det er således på bekostning af den helt sprøde stegeskorpe. Vi anbefaler, at du prøver dig frem og finder ud af, nøjagtig hvordan du bedst kan lide dine bøffer og steaks. 

Velbekomme. 

Kundeservice

info@themeatclub.dk

Vi svarer indenfor 48 timer

The Meat Club ApS

CVR: 37851833

Vardevej 1, 9220 Aalborg Øst

Følg The Meat Club