Stegning af bøf

Her på siden har vi udarbejdet den ultimative guide til stegning af bøf. Vi anerkender naturligvis, at der er forskellige måder at gøre det på, men dette er fremgangsmåden, vi mener giver det bedste resultat. Nedenfor finder du både en videoguide samt en grundig tekstuel beskrivelse af fremgangsmåden til stegning af bøf på pande. God fornøjelse!

Sådan steger du bøffer til perfektion

 1. Uanset om bøffen er frossen eller fersk, er det vigtigt at bøffen kommer op til rumtemperatur inden stegning. Hvis den er fersk fx, er det derfor en god tommelfingerregel at tage bøffen ud af køleskabet MINDST 20 min inden stegning. Hvis bøffen er iskold i midten ved stegning, kommer man let til at overstege den på ydersiden, for at få varme hele vejen igennem, og det ødelægger det hele. 

 2. Kom godt med salt og peber på begge sider af bøffen. Vær opmærksom på at man under stegning mister op mod 30% af kryderierne, så sørg for at være generøs med salt og peber. 

 3. Tag din pande og sæt på komfuret (en alm. pande er fin, men en grillpande giver det bedste resultat). Herefter skal der tændes op på fuld skrald! Det er vigtigt at man kommer op på høje temperaturer, ellers koger man bøffen i stedet for at stege den. Når panden lige akkurat begynder at småryge lidt, er du klar til at gå igang. 

 4. Kom lidt olie på panden. Ved disse høje temperaturer brænder man smør, så derfor starter man altid med olie. Kom herefter bøfferne på panden, og giv dem 30-45 sek. ved fuld varme på begge sider. Dette er med til at give skorpe, hvori en stor del af smagen sidder.
  Skru derefter ned på ca. halv styrke, og sørg for at vende bøfferne mindst en gang i minutet, så de bliver stegt jævnt. 

 5. Hvidløg og timian tilføjes mens panden stadig er godt varm, og lad det stege med i olien. Herefter tilsættes gode mængder smør, lad det smelte til det bruser op. Tag en ske, vip panden let i mod dig selv, og overhæld bøffen med smøret. Evt. tag et af hvidløgene og kør det over bøffen. 

 6. Alt efter hvordan du godt kan li din bøf, skal man til at overveje at tage den af panden nu. Man kan mærke på kødet hvornår bøffen er færdig ved at trykke på bøffen med sin finger. Alt efter hvad du er til, kan du her se hvordan bøffen skal føles når du trykker forsigtigt på den. 

 7. Når bøffen er som du gerne vil have den, tager du den af. Lad bøffen hvile mindst lige så længe som den har været på panden. Evt. overhæld bøffen med safterne fra panden en sidste gang. Herefter er den klar til servering. Enjoy! 

Sådan mærker du på bøffen, om den er færdig

Mærk på den store muskel lige under tommelfingeren på din håndflade. I afslappet tilstand føles denne muskel som en bøf der er rare (rå). Når du steger en bøf, føles den dog helt anderledes.

 • Hvis du sætter din tommelfinger og pegefinger sammen, føles musklen på samme måde som bøffen hvis den er medium rare, altså stegt men meget rød i midten. 

 • Tommelfinger og langefinger sat sammen føles som hvis bøffen er medium

 • Tommelfinger og ringefinger føles som hvis bøffen er medium-well done, altså meget lidt rød i midten

 • Tommelfinger og lillefinger følses som hvis bøffen er gennemstegt

Video: Emil viser hvordan du steger bøffer

Det bedste kød fra hele verden

Køb steaks online hos The Meat Club og få den bedste kvalitet for pengene

Den perfekte bøf er noget vi alle hungrer efter. Vi har allesammen siddet på en restaurant og fået serveret en super lækker bøf, og tænkt 'nej hvor smager det godt'. Farven er ramt helt rigtigt, skorben er fantastisk sprød, og kødet smager bare af virkelig meget. 

Men når du så står hjemme i køkkenet næste gang du selv skal servere en steak, bliver det bare aldrig helt den samme oplevelse. Du synes du prøver og prøver, men du kan bare ikke opnå samme resultat som du havde sat næsen op efter. Kvaliteten på kødet har selvfølgelig meget at sige i forhold til mørhed og marmorering, men selv det bedste stykke kød kan ødelægges ved den forkerte tilberedning. 

Så hvordan steger man den perfekte bøf, og får det samme slutresultat som på reastauranten? Det er i virkelighedden ikke specielt kompliceret at stege den helt perfekte bøf hver gang. Herover finder du The Meat Club's guide til den perfekte stegning.

Du kan også læse vores guide til burgerbøffer på grill.