Oksemørbrad

Klassikeren der aldrig går af mode!

Mørbraden er en lille muskel, der sidder helt inde i kroppen på koen, og den bliver derfor ikke brugt på samme måde, som muskler på ryg og ben, hvilket gør den utroligt mør. Det er den suverænt møreste udskæring på dyret, men har til gengæld lidt mindre smag end andre udskæringer, da den næsten ikke indeholder bindevæv og ganske lidt fedt. Det betyder, at du skal tilberede mørbraden nænsomt så den ikke bliver tør, men ved rigtig tilberedning er mørbraden så mør og lækker, at ingen kan klage over resultatet. Du kan spise mørbraden som hel steg, skæres til bøffer eller som laves som den store ”bøf Chateaubriand".

2 vare(r)

2 vare(r)

Oksemørbrad: Det møreste af det møre kød

Oksemørbrad er kendt som værende en af de mest møre udskæringer, der overhovedet findes. Det er en forholdsvist lille udskæring, og derfor hører den også til i den lidt dyre ende af skalaen. Her hos The Meat Club kan du dog få fat i oksemørbrad i absolut topklasse til en rigtigt god pris – og så leverer vi endda det gode kød fra vores anerkendte leverandører lige til din dør. Nemmere bliver det vist ikke at få lækkert kød i en usædvanligt høj kvalitet online.   

Oksemørbrad er en del af den højtelskede T-bone steak – og den anerkendte filet mignon kommer også fra den delikate mørbrad. Oksemørbraden er den aflange muskel med det latinske navn psoas major, som løber op langs den bageste del af rygraden – fra koens hofteben til cirka midt på ribbenene. På grund af deres høje kvalitet egner de sig rigtigt godt til en lynhurtig tur på panden efterfulgt af en lidt mere nænsom færdigtilberedelse i ovnen. Du kan ovenikøbet spise mørbraden som en hel steg, skære den ud til lækre, eksklusive bøffer eller lave den som den store chateaubriand.

Sådan får du det bedste ud af en oksemørbrad

En oksemørbrad er en af de udskæringer, som oftest får en lidt simpel behandling. Det gør den fordi kødet i sig selv er så delikat, at det ikke kræver ret megen tilberedning, for at den får den uovertrufne hovedrolle i en velsmagende ret. Mange vælger derfor oksemørbrad, når de skal forkæle sig selv med noget lækkert til grillen. Her skal kødet bare lige op og ligge, til overfladen på mørbraden er blevet brun og lækker, mens kernen holdes behørigt saftig. Man kan naturligvis også bruge en drønende varm pande til lynstegningen og så slutte sin mørbrad af i ovnen på 230 grader. Jo tykkere bøffen er, desto lettere er det at få en perfekt medium-rare kerne, der for mange er sådan, som en steak af oksemørbrad bør tilberedes.   

Grundet den kulinariske kvalitet af oksemørbrad, er det også begrænset, hvor meget krydder og tilbehør, der behøver at komme på for at få et helt fantastisk resultat. Faktisk kommer man ganske langt med lidt salt og lidt peber. Og hvis du skal helt i himlen, serverer du den så med lidt rødvinssauce eller en lækker hjemmelavet bearnaise til. Selv om oksemørbrad på trods af dens popularitet faktisk ikke er en af de udskæringer, der smager af mest, er en veltilberedt oksemørbrad en delikat oplevelse. Ønsker man en lidt kraftigere smag, er en klassisk tilgang at vikle et stykke bacon omkring sin steak inden tilberedning. Det giver lidt ekstra smag og fugtighed til oksemørbraden.

Oksemørbrad er en mager udskæring, der i sammenligning med andre udskæringer af oksekød har et lavt indhold af intramuskulært fedt – det, der ofte betegnes som kødets marmorering. Grundet det lave fedtindhold skal man passe enormt meget på ikke at overtilberede en oksemørbrad. For så bliver den nemlig hurtigere tør end andre udskæringer, da den ikke er så fedtholdig som andre. Men rammer man den til gengæld perfekt, er der ikke meget, der kommer op på siden af et stykke oksemørbrad i den ene eller anden variant. 

Kundeservice

info@themeatclub.dk

Vi svarer indenfor 48 timer

The Meat Club ApS

CVR: 37851833

Vardevej 1, 9220 Aalborg Øst

Følg The Meat Club