BBQ kyllingeunderlår med bønnefritter
- Kød:
- Tilbehør: Bønnefritter i ovn, evt. brød
Tilberedning af Kød
- 8 store kyllingelår
- 2 spsk. brun farin
- 2 dl. Ketchup
- 2 spsk. Hvidvinseddike
- 1 tsk. Sennepspulver
- 2 spsk. Engelsk Sauce
- 1 spsk. blødt smør
- 1 spsk. Honning
- 1 knsp. Chayenne Peber (mere efter smag)
- Friskkværnet peber
Bland alle ingredienserne til barbecuesaucen sammen i en kasserolle, og varm det forsigtigt op, til smørret er smeltet. Det må ikke koge, da det sprutter i alle retninger, det skal bare lunes igennem til smørret er smeltet. Tag kasserollen af varmen, og lad saucen køle af. Du kan tilsætte chiliflager og lidt mere Chayenne Peber efter smag og behag, men en barbecuesauce har godt af lidt ”varme” i form af chili eller peber.
Dup kyllingelårene tørre og pensl halvdelen af saucen på lårene. Læg dem i en skål eller fad, og lad dem marinerer i et par timer eller mere. Læg herefter lårene i et ildfast fad i eller i en foliebakke.
Tænd grillen på 200-230 grader indirekte varme, og sæt lårene i grillen på indirekte varme. Efter ca. 20 minutter pensles resten af barbecuesaucen på lårene og de tilberedes yderligere 20 minutter, til de er gennemstegte.
*Denne sauce indeholder ikke den klassisk paprika eller røget paprika, som en traditionel barbecuesauce indeholder, men vi er kommet frem til at ovenstående sammensætning af ingredienser giver en helt fantastisk smag (og konsistens), som både ungerne og de voksne kan lide.
Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk
Tilbedredning af tilbehør
- 400g grønne bønner (friske eller frosne)
- Olie
- Salt og peber (evt. andet krydderi)
Vend bønnerne godt i olie i en skål sammen med rigeligt salt og peber, eller dit valg af krydderi. Fordel herefter bønnerne på en bageplade med bagepapir. Hvis de skal blive sprøde, må de ikke ligge ovenpå hinanden.
Bag bønnerne ved 200 grader varmluft i ca 35-40 min, og vend dem undervejs. Når de har fået farve og er blevet sprøde, tages bønnerne ud af ovnen og sereveres.
Opskriften er udarbejdet af The Meat Club