Boneless Pork Ribs – Benløse Spare Ribs

(2-4 personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør:

Tilberedning af Kød

1 stk. nakkefilet eller nakkesteg (relativt fast i strukturen)
Magic Dust BBQ Rub
Sød sennep
Smør
Æblemost eller juice
Butcher paper


Klargøring:

Start med at skylle din nakkefilet eller nakkesteg efter udpakning, og lad den ligge et par minutter på spækbrættet, så den lige kan komme til “temperatur” i køkkenet.

Skær kødet ud til benløse ribs:

  • Ca. 2 kg nakkesteg: Del den på den korte side, stil den på højkant, og skær forsigtigt midt i kødet næsten hele vejen ned, så du kan åbne stykket som et “klap-op”.

  • 2,5 kg eller mere: Skær kødet i 3 flapper. Skær ca. 2–2,5 cm fra den ene korte side mod den anden uden at skære helt igennem, og gentag fra modsat side. Resultatet bliver tre flapper, der kan foldes som et “Z”.

Trim flapperne, så de får den klassiske Spareribs-form. Smør dem derefter med sød sennep, og drys et generøst lag Magic Dust BBQ Rub over hele overfladen. Nu er kødet klar til grillen.


 

Grilning:

Start din Traeger-grill ved 140 °C. Når temperaturen har lagt stabilt i 5 minutter, skruer du ned til 105 °C. (Opskriften bruger en Traeger Pro 575*.)

Læg ribsene på nederste rist, luk låget, og lad dem køre i 1 time ved 105 °C med Super Smoke. Sprøjt dem derefter med æblemost første gang. Gentag sprøjtningen 3 gange med 30 minutters mellemrum, så kødet holder sig saftigt.

Efter de første 3 timer pakker du ribsene ind i butcher paper sammen med lidt smør og æblejuice. Skru op til 120 °C, og fortsæt tilberedningen.

Brug et stiktermometer for at tjekke kernetemperaturen. Ribbsene skal nå ca. 86 °C. Hvis de ikke er der endnu, tjek igen efter 30 minutter, indtil de rammer den ønskede temperatur.

Når de er færdige, skal ribsene hvile i varmeboks eller dækket til i mindst 1–2 timer, så saften samler sig igen. Først her er de klar til servering – saftige, smagfulde og helt perfekte som benløse Spareribs.



Opskriften er udarbejdet af Boemsen BBQ.

Tilbedredning af tilbehør