Brisketburger med spidskålssalat

(4-6 personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør: Spidskålssalat & rodfrugter

Tilberedning af Kød

  • 1 Oksespidsbryst
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. sød paprika
  • 2 tsk. sennepspulver (Colemanns)
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. Cayennepeber (strøget)
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 2 spsk. ufortyndet kalvefond (Touch of Taste)

Bland alle krydderier sammen (undtaget kalvefond der først skal bruges senere). Trim det meste af fedtet af oversiden af kødet, og gnid hele stegen i rub, så den er godt dækket. Pak stegen ind i folie eller vitawrap og læg den i køleskabet i mindst 12 gerne 24 timer. Når stegen er klar, stikkes et stegetermometer ind i det tykkeste stykke af stegen. Grillen tændes, på indirekte varme, til langtidsstegning, altså med en middeltemperatur omkring 100-110 grader, og IKKE over, hellere lidt under, så tager det bare lidt længere tid før stegen er færdig. Når kernetemperaturen når 65 grader, tages stegen ud, og pakkes i folie. Inden folien lukkes, hældes to spiseskeer kalvefond ud af stegen, og den pakkes helt ind. Læg stegen tilbage i grillen. Når kernetemperaturen siger 93-94 grader tages stegen ud, og hviler, i folien i 30 minutter. Herefter er den klar til servering. Skær tynde skiver på ca. ½-1 cm, på tværs af stegen/fibrene og server med grillede grønsager, krydrede kartoffelbåde og en hjemmelavet whiskeysauce.

Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk

Tilbedredning af tilbehør

  • 1kg blandede rodfrugter (pastinakker, gulerødder og selleri)
  • 2 løg eller zittauerløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt citrontimian

Snit alle grønsager og skær dem i grove stykker. 2. Tænd ovnen på 150 grader og læg i ildfast fad sammen med de snittede rodfrugter, hakket løg, laurbærblade, vasket citrontimian og 2 fed hakket hvidløg. Sæt fadet i ovnen og lad det færdigtilberede i cirka 1 time.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk