Brisketburger med spidskålssalat
- Kød:
- Tilbehør: Spidskålssalat & rodfrugter
Tilberedning af Kød
- 1 Oksespidsbryst
- 1 spsk. brun farin
- 1 spsk. løgpulver
- 1 spsk. hvidløgspulver
- 1 spsk. sød paprika
- 2 tsk. sennepspulver (Colemanns)
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 1 tsk. groft salt
- 1 tsk. Cayennepeber (strøget)
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret oregano
- 2 spsk. ufortyndet kalvefond (Touch of Taste)
Bland alle krydderier sammen (undtaget kalvefond der først skal bruges senere). Trim det meste af fedtet af oversiden af kødet, og gnid hele stegen i rub, så den er godt dækket. Pak stegen ind i folie eller vitawrap og læg den i køleskabet i mindst 12 gerne 24 timer. Når stegen er klar, stikkes et stegetermometer ind i det tykkeste stykke af stegen. Grillen tændes, på indirekte varme, til langtidsstegning, altså med en middeltemperatur omkring 100-110 grader, og IKKE over, hellere lidt under, så tager det bare lidt længere tid før stegen er færdig. Når kernetemperaturen når 65 grader, tages stegen ud, og pakkes i folie. Inden folien lukkes, hældes to spiseskeer kalvefond ud af stegen, og den pakkes helt ind. Læg stegen tilbage i grillen. Når kernetemperaturen siger 93-94 grader tages stegen ud, og hviler, i folien i 30 minutter. Herefter er den klar til servering. Skær tynde skiver på ca. ½-1 cm, på tværs af stegen/fibrene og server med grillede grønsager, krydrede kartoffelbåde og en hjemmelavet whiskeysauce.
Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk
Tilbedredning af tilbehør
- 1kg blandede rodfrugter (pastinakker, gulerødder og selleri)
- 2 løg eller zittauerløg
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt citrontimian
Snit alle grønsager og skær dem i grove stykker. 2. Tænd ovnen på 150 grader og læg i ildfast fad sammen med de snittede rodfrugter, hakket løg, laurbærblade, vasket citrontimian og 2 fed hakket hvidløg. Sæt fadet i ovnen og lad det færdigtilberede i cirka 1 time.
Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk