Culottesteg med bagekartofler og flødesvampe tilbehør

(4 personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør: Bagekartoffler m. bacon og hvidløg, samt flødesvampe tilbehør

Tilberedning af Kød

Standart forberedelse og udskæring.
Rids fedtet med en skarp kniv, og pas på at der ikke skæres helt ned til kødet. Krydr med salt og peber, samt masser af knust hvidløg. Udskær ALTID en steg, på tværs af fibrene i kødet.

Kernetemperatur på en Culotte
Det anbefales at en Culotte serveres rosa eller medium og ikke gennemstegt. Her er de ideelle kernetemperaturer for Culotte

  • Rosa: 57-59°C (tag stegen ved 56 grader)
  • Medium: 60-63°C (tag stegen ved 60 grader)
  • Gennemstegt: 64-66°C (anbefales ikke)

Langsomt, over 5 timer
En Culotte kan sagtens blive stegt langsomt ved svag varme. Så er det vigtigt at Culotten placeres på indirekte varme, med en drypbakke under, og tilberedes ved 60-70 grader i 4-5 timer, indtil en kernetemperatur på 57 grader (medium) eller 62 grader (gennemstegt). Ved gennemstegt risikerer man at stegen bliver tør, så jeg vil klart anbefale at man tager den ved 57 grader. Server omgående, eller pak den i folie og et viskestykke og lad den trække i 20-30 minutter.

Varmt og effektiv med intervalstegning
En Culotte kan tilberedes hurtigt, med intervalstegning. Dette gøres over høj, indirekte varme med 15 minutters intervaller. Grillen skal varmes op til 220-240 grader, og en foliebakke placeres under kødet.

  • Rids fedtet på oversiden af Culotten og krydr Culotten med knust hvidløg, salt og peber. Lad gerne stegen hvile en times tid inden stegning (ikke i køleskab).
  • 15 minutter ved fuld varme – Vend efter 7,5 minut
  • 15 minutter på et skærebræt (ikke tildækket)
  • 15 minutter ved fuld varme – Vend efter 7,5 minut
  • 15 minutter på et skærebræt (ikke tildækket)

Grill stegen færdig til en kernetemperatur på 56 grader. Pak Culotten ind i folie og et viskestykke, og lad den hvile i 45 minutter. Herefter er Culotten klar til servering.

Klassisk tilberedning
Tænd grillen og forbered den til indirekte varme, 200-220 grader). Krydr Culotten som beskrevet ovenfor, og læg den i en stegholder i grillen, med en foliebakke under. Stik et godt grilltermometer i stegen, og grill stegen til en kernetemperatur på mellem 57-63 grader. Kommer kernetemperaturen over 63 grader risikerer man at stegen bliver tør og sej. Tag hellere stegen ved 57 grader, og lad den hvile, tildækket indtil kernetemperaturen er steget et par grader, og server så stegen. 

Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk

Tilbedredning af tilbehør

  • 6-8 store bagekartofler
  • 100 gr. Cheddarost
  • 100 gr. Hvidløgssmør
  • 12-14 skiver bacon
  • Salt, peber og friske basilikumblade

Skræl kartoflerne, og skær bunden af, så kartoflerne kan stå i fadet, uden at vælte. Skær også toppen/den anden ende af, og lav et hul (udhuling) med en æbleudhuler- eller teske. 
Læg en stor klat hvidløgssmør ned i hullet, og læg et stykke cheddarost ovenpå. Pak kartoflerne godt ind i baconskiver, og sæt dem eventuelt fast med en tandstik.
Bag kartoflerne i et ildfast fad, ved indirekte varme 210-230 grader i ca. 35 minutter. Pas på med at give kartoflerne for lang tid, så bliver kartoflerne grynede og tørre.

Opskriften udarbejdet af Grilltips.dk

 

  • 1 pose frossen hakket spinat
  • 200-300g champignon
  • 1/4 piskefløde
  • 75 g frisk parmesan
  • Salt og peber 

Klem væden ud af spinaten. Hak herefter svampene, og læg begge dele i et ildfast fad fordelt. Hæl piskefløden ved, og riv parmesanen udover. 
Smag til med salt og peber, og bag i ovn i ca. 15-20 min. ved 200 grader. 

Opskrift af The Meat Club