Double Cheese Hawaii Bacon Burger – på Plancha
- Kød: 1kg Hakket Svinefars ca 12%
- Tilbehør: Ananas skiver, Bacon, Burgerboller, Aioli Bacon Sauce, Chili Cheese Sauce, Cheddarost, Løg, Sweet Onion Sauce, Steak Seasoner & Steak Crust eller alm. Salt og Peber, Madolie
Tilberedning af Kød
500 g hakket oksekød
500 g hakket svinekød
Bacon
Steak Seasoner & Steak Crust (eller salt og peber)
Klargøring:
Pil løget og skær det i ringe – de skal bruges senere, men det hele starter i køkkenet.
Kom oksekød og svinekød i en skål og rør det sammen til en ensartet fars. Tilsæt 2 tsk. Steak Seasoner og 1 tsk. Steak Crust, og bland det godt ind i farsen.
Form 8 farsbolde á ca. 125 g.
To patties pr. burger – det giver fire solide Double Cheese burgere.
Vikl derefter bacon omkring 4 ananasringe, så de er klar til grillen.
Grilning:
Opvarm planchaen til 150–200 °C.
(På en Napoleon Rogue® PRO Phantom™ 30 Plancha* svarer det til ca. 3 cm under fuld blus.)
Fordel en smule madolie på pladen, mens den varmer op.
Start med løgene – de tager længst tid. Steg dem, til de bliver bløde og let karamelliserede. Når de begynder at tage farve, tilsætter du Sweet Onion Sauce og vender det hele godt rundt. Lad dem ligge i siden af planchaen, mens du fortsætter.
Steg dine bacon-wrapped ananasringe gyldne på begge sider. Bliver de færdige før resten, skubbes de ud i siden ved lav varme, så de holder sig varme uden at branke.
Smash nu farsbollerne med en bøfpresser, til de har den ønskede størrelse. Steg dem, til de har god farve på begge sider.
Når du vender dem anden gang, lægger du 2 skiver cheddar på hver patty. Brug gerne en grillkuppel (Glosch), så osten smelter ens og hurtigt – 30–60 sekunder er nok.
Tilbedredning af tilbehør
1 dåse ananas i skiver
1 stort løg
Burgerboller
Aioli Bacon Sauce
Chili Cheese Sauce
Cheddarost
Sweet Onion Sauce
Lidt madolie
Grilning:
Smør indersiden af burgerbollerne med Aioli Bacon Sauce, og brun dem af direkte på planchaen i ca. 2 minutter. Det giver en bedre smag og sprødhed end smør.
Nu samler du burgeren:
-
Bundbolle
-
2 ostesmeltede smash-patties
-
Bacon-viklet ananasring
-
Karamelliserede løg med Sweet Onion Sauce
-
Chili Cheese Sauce
-
Topbolle
Resultatet er en absurd lækker, tung og fuldstændig over-the-top Double Cheese Hawaii Bacon Burger, der gør sig perfekt til både hygge med gutterne eller en aften, hvor der gerne må gå lidt sport i det.
Opskriften er udarbejdet af Boemsen BBQ.


