Flæskesteg på Primo Keramisk Kamado Grill

(4-6 Personer)
Det skal du bruge:

Tilberedning af Kød

Flæskesteg på Primo Keramisk Kamado Grill

Det er lige til: halv-indirekte opsætning, stabil varme og ordentlig kul. Primo-grillen gør arbejdet for dig, hvis du sætter den rigtigt op. Pitmaster Marabu-kul er et solidt valg – de brænder roligt, længe og jævnt, og du bruger markant mindre end med småstumper.


Ingredienser


Tilberedning af kød – i køkkenet

Skyl flæskestegen hurtigt under koldt vand og tør den grundigt – også mellem sværene.
Tjek om rillerne i sværen er ordentligt skåret. Skær forsigtigt efter, hvis der er steder der mangler – men kun i fedtet, aldrig ned i kødet.

Gnid rigeligt groft salt godt ned mellem alle svær.
Giv derefter overfladen en jævn omgang Steak Seasoner.

Lad stegen stå fremme, mens grillen bliver klar.


Opsætning af grillen – klargøringssektionen

Tænd op i grillen og sæt én halv-måne deflektorplade i.
Stil en foliebakke på pladen, placer en rist ovenpå og hæld to øl i bakken.
Det giver fugt og en smule ekstra aroma under stegningen.

Indstil Primoen til ca. 220°C:

  • Bundspjæld: ca. 2 cm åbent

  • Topspjæld: ca. 2,5 cm åbent

Det er grundindstillingerne. Herfra finjusterer du kun minimalt.


Ved grillen – grilningssektionen

Form en lang “pølse” af stanniol, ca. 3 cm i diameter. Læg den på øverste rist.
Placer flæskestegen på skrå, lænet op ad stanniolen, så sværen peger ind mod midten af grillen – altså mod kullene.

Luk låget og lad den køre 1 time ved 220°C.

Når timen er gået, luk en smule for bundspjældet for at lande stabilt på 180–200°C.
Herfra tager det typisk 2–2,5 timer, afhængigt af størrelsen på stegen.

Hold øje med sværen de sidste 20–30 minutter. Den skal boble og blive sprød – ellers giver du den en kort tur ved lidt højere varme.


Servering

Lad stegen hvile i 10–15 minutter før udskæring, så saften sætter sig.
Skær i rillerne og server med det samme.


Opskriften er udarbejdet af Boemsen BBQ.

Tilbedredning af tilbehør