Fyldt Cuvettesteg

(4-6 Personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør:

Tilberedning af Kød

Fyldt Cuvettesteg

Udarbejdet af The Meat Club

En cuvettesteg er i forvejen et stærkt grillstykke, men når du fylder den med peberfrugt, forårsløg og smeltende TexMex-ost, løfter du det hele et niveau. Mørt kød, sprødt grønt og cremet fyld. Her får du en klar opskrift uden bullshit.


Ingredienser

Til fyldt cuvettesteg (ca. 1,4 kg):


Klargøring

Tænd grillen på direkte høj varme. Den skal helt op over 300°C og stå der i minimum 15 minutter.
Jeg brugte Napoleon TravelQ 285, men alt med god varme fungerer.


Grilning – første del

Trim cuvetten groft for fedt. Lidt fedt gør ingen skade – det smelter alligevel.

Læg stegen på grillen over direkte varme med låget lukket:
2 × 3 minutter pr. side, så du får tydelige grillstriber.

Når det er gjort, tager du stegen af varmen og lægger den til side.
Indstil grillen til indirekte varme ved 160°C.


Tilberedning af fyldet (i køkkenet)

Skyl peberfrugter og forårsløg.

  • Skær løget i små ringe og hak det fint.

  • Terne peberfrugterne og kom det hele i en skål.

  • Tilsæt 100 g TexMex-ost, 1 spsk Greek Style BBQ, 1 tsk Steak Seasoner og et par drys Steak Crust.

  • Rør blandingen godt sammen, så du har en jævn, cremet grøntsags-cheese mix.

Nu skærer du en lomme i cuvetten fra den brede ende. Brug et skarpt kokkekniv og hold tungen lige i munden – du må ikke skære igennem kødet.

Åbn lommen forsigtigt med hånden, så der bliver plads, og fyld stegen helt op med dit ostefyld.

Luk stegen tæt med tandstikker, grillspyd eller – bedst – en kødnål.
Drys stegen godt med Pig Powder.
Sæt et grilltermometer i midten. Jeg brugte The Meatstick. Sæt måltemperaturen til 58°C.


Grilning – anden del

Læg din fyldte cuvette på den indirekte side ved 160°C og luk låget.
Vil du have mere dybde, kan du smide et par røgchunks på direkte varme.

Stegen skal bruge ca. 1–1,5 time, alt efter størrelse og grill.

Når den rammer 58°C, tager du den af og lader den hvile 15 minutter.
Det holder osten mere stabil og giver ro i kødet.


Klar til servering. Skær den i tykke, saftige skiver – fyldet kommer til sin ret, og kødet vil være mørt som smør.

Opskriften er udarbejdet af Boemsen BBQ.

Tilbedredning af tilbehør