Intervalgrillet Iberico Pluma med citronpasta og broccolisalat

(4 personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør: Citronpasta og broccolisalat

Tilberedning af Kød

  • 1 - 1,5 kg Iberico Pluma
  • Groft salt 

Tænd grillen på høj varme. Læg plumaen på grillen, og lad den stege i 2-3 min. på hver side. 
Tag plumaen af og lad den hvile i 2-3 min. Gentag dette 4-5 gange, og tag så plumaen af og lad den hvile i 7-8 min. 
Til sidst skæres plumaen i skiver. Da der er så meget smag i kødet er det kun nødvendigt at give plumaen et godt drys groft salt som afslutning. 

Opskrift af The Meat Club

Tilbedredning af tilbehør

Citronpasta

  • 400-500 g frisk pasta
  • 1 stk. citroner
  • 200 g friskrevet parmesan
  • 1,5 dl olivenolie med citronsmag
  • 1 bundt basilikum
  • Salt og peber

Hak basilikum. Skallen rives af citronerne, og saften presses indtil man har ca 1 dl. citronsaft. Citronsaft blandes med olie og parmesan. Smag til med salt og peber.
Pastaen koges efter anvisning på pakken. Dræn herefter for vand og bland med det samme med sovsen, samt den hakkede basilikum. Server med det samme. 

 

Broccolisalt 

  • 2 broccoli
  • 2 æbler
  • 300-400g bacon i skiver

    Dressing:
  • 2 dl mayonnaise
  • 2 spsk. dijon sennep
  • Salt og peber
  • 1 stort eller 2 små fint pressede fed hvidløg

 

Start med at stege bacon på en varm pande til det er sprødt. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Broccoliene deles i små buketter i en skål, og æblerne snittes i store tern ca. 2x2 cm og kommes op i skålen. Den afkølede bacon deles med fingrene eller en kniv i nogle mundrette stykker og kommes også op i skålen. 
I en skål for sig selv blandes alle ingredienser til dressingen og den smages til med salt og peber. Derefter blandes dressingen op i skålen med broccolien indtil den er blandet godt rundt. Sæt nu salaten på køl i minimum 30 minutter og tag den ud lige inden servering.

Opskrift af The Meat Club