Karbonader med ovnstegte kartofler og salat
- Kød:
- Tilbehør: Ovnstegte kartofler og salat
Tilberedning af Kød
Tag karbonaderne ud af posen, og steg dem stille og roligt på panden med lidt olie eller smør indtil de har fået lidt skorpe.
Tilbedredning af tilbehør
Ovnkartofler
- 1 - 1,5 kg kartofler
- Olie
- All-round kryderi
Skær kartoflerne i både, og kom dem i en skål sammen med olie og krydderi. Rør det hele sammen i skålen, og fordel på en brædepande.
Bag kartoflerne i en varmluftsovn ved 200 grader i ca 35-40 min, indtil de er gyldne.
For at reducere tiden i ovnen, kan du også skære kartoflerne i tynde skiver. Her skal de kun have 20-25 min. i ovnen.
Sommersalat:
- 100g af din fortrukne salatblanding fx rucola, spinat, salatmix, feldsalat
- 100g jordbær
- 200g tomater, gerne cherry
- 100g edamame bønner
- Pynt af med en god feta og forårsløg
- Hvidvinseddike
Salatblandingen skylles og snittes til mindre stykker, og lægges i bunden af et fladt fad. Cherrytomaterne skæres i halve og fordeles ud over salaten. Edamamebønnerne optøs og over drysses over tomaterne. Jordbærrene skæres i kvarte og fordeles henover salaten. Smuldr noget god feta henover og drys til sidst med tynde ringe forårsløg. Slutteligt hældes nænsomt hvidvinseddike udover salaten.
Sød og sund chili-hvidløgsdressing:
- 200 g neutral skyr eller creme fraiche
- 2 spsk. Sød chili sauce
- 1-2 fed fint presset hvidløg efter smag og behag
Alle ingredienserne blandes. Den kan serveres straks herefter, men bliver kun bedre af at stå lidt i køleskabet og trække.
Opskrifter af The Meat Club