Kendetegn ved kvalitetskød
Hvad kendetegner kvalitetskød?
Kød kommer i mange forskellige former og udskæringer, og det kan være svært at vide, hvad det egentlig er, man betaler for. Vi er vant til at kigge på bøffer enten hos slagteren eller i supermarkedet, og især i supermarkedet kan vi let blive bedraget af det visuelle. Fordi hvad er et lækkert stykke kød af høj kvalitet egentlig? Hvordan kan vi egentlig se på bøffen, vi står med i hånden, om det er et ordentligt stykke kød eller ej?
Der er ekstremt stor forskel på, hvilken opvækst dyrene har haft, og det afspejles i den kvalitet slutproduktet har. Eksempelvis med oksekød, er der en verden til forskel på, om kvæget er beregnet til mælkeproduktion eller er opvokset som kødkvæg. Du kan i videoen se, hvordan Thomas, der er køkkenchef til daglig på Hotel BramslevGaard, forklarer og viser, hvilken forskel det gør, at kvæget er opdrættet som kødkvæg.
Et stykke kød er ikke bare et stykke kød! Den kvalitet vi udbyder, har tidligere kun været forbeholdt restauranter og cateringbranchen. Men vi mener, at alle har ret til lækkert kød, og uden at det skal koste en formue. Du kan derfor finde en bred vifte af fantastiske kvalitetsprodukter i vores sortiment, som ikke er at få i det lokale supermarked.
Dyrenes opvækst har alt at sige i forhold til at opnå den ønskede kvalitet, og man kan altid smage på kødet, at dyrene har haft det godt. Det er noget, vi går stærkt ind for hos The Meat Club, så uanset hvilket produkt du køber hos os, er dyrevelfærden i højsædet.
Vores oksekødsprodukter kommer alle fra producenter, der lader dyrene gå frit året rundt. Om det er i det irske højland, på den amerikanske vidtstrakte prærie i midtvesten, de store græsvidder i Sydamerika eller i bakkerne herhjemme i Danmark, har dyrene levet et stresfrit liv i naturlige omgivelser. Hvorvidt du foretrækker kød, der har været græsfodret hele deres liv, eller har været igennem en nøje afmålt majs- og kornfordret diæt, er helt op til dig. Uanset hvad kan du være helt sikker på, at kvægene har fået den bedste opvækst med det bedste fodder og er selvfølgelig hormonfrie. Vores producenter har ekstremt høje kvalitetskrav, og alle har de fuldt fokus på at smag og dyrevelfærd går hånd i hånd. Du kan se og læse mere omkring vores producenter under fanebladet 'brands'.
Ligeledes er det med vores svinekød, der hovedsageligt kommer fra Spanien og Danmark. I Spanien får både Iberico Sortfodsgrisen og Duroc grisen lov til at gå frit rundt i skovene og rode i jorden efter agern, urter og rodfrugter. På denne måde bliver ikke bare den høje kvalitet sikret, men også dyrenes velbefindende i deres naturlige omgivelser. Vores danske svinekød har gennemgået samme høje standard til dyrevelfærd, og især til transport af grisene.
Alt dette er med til at sikre, at det produkt du bestiller fra The Meat Club, er af den højeste kvalitet og er blevet håndplukket til vores sortiment. Det er derfor vigtigt at understrege, at et stykke kød ikke bare er et stykke kød, og at alle disse faktorer spiller ind i forhold til, hvad du kan forvente af det kød, du køber hos os - uanset om det er til hverdag eller fest.