Kyllingebryst med champignonsovs & salat

(4 personer)
Det skal du bruge:

Tilberedning af Kød

Se videoen ovenfor.

Tilbedredning af tilbehør

Champignonsovs

  • 2 fed hvidløg
  • 1spsk. peberkorn
  • 3dl vand
  • 2 tsk paprika
  • 1 spsk. smør
  • 2dl rødvin
  • 2,5dl fløde (18%)
  • 1 løg eller zittauerløg
  • 300g champignon
  • 2 bouillonterninger

Lav sovsen ved at hælde de skårne stykker af champignon på en pande sammen med hvidløg. Svits dem i smør. Når champignonerne har fået gyldne farver, skal vin og de 2 opløste bouillonterninger tilsættes på panden. Lad ingredienserne koge sammen. Mas peberkorn og vend det sammen med paprika. Vend dette sammen med de øvrige ingredienser på panden. Tilsæt fløden til sidst og rør stille rundt i panden. Den simple ret kan serveres sammen med ris, lunt brød eller en sprød sommersalat. Hvis du ønsker en mere cremet og tyk sovs, kan du tilsætte lidt maizena som meljævner. For at undgå at sovsen brænder på, skal du sørge for at røre i den hele tiden.
Serveres med frisk pasta.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk

Salat med mozzarella og spinat  

  • 1 pose blandede salatblade
  • 1 håndfuld friske spinatblade
  • 5 styk friske basilikumstilke
  • 2 store bøftomater
  • 10 cherrytomater
  • 125g mozzarella
  • 1 spsk. balsamicoeddike (mørk)

Pluk salatbladene groft og skær bøftomaterne over i grove skive. Halvér cherrytomaterne. Skær mozzarella i mundrette stykker og pluk bladene fra 5-6 stilke basilikum. Anret salaten ved at fordele salatblade i bunden af et fad. Kom de friske spinatblade ovenpå og fordel de 2 slags tomater på fadet. Pynt med mozzarella og til sidst basilikumbladene. Lav en dressing af balsamicoeddike og groft salt og dryp den på salaten før servering.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk