Kyllingefrikadeller & tærte

(4 personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør: Tærte med skinke og grøntsager

Tilberedning af Kød

Put frikadellerne i ovnen, og giv dem ca. 15-20 minutter.

Tilbedredning af tilbehør

  • Tærtedej (kan købes færdiglavet på køl i både fin og grov variant)
  • ½ broccoli
  • 250g champignon
  • ½ løg eller zittauerløg
  • 200g skinkestrimler
  • 2dl mælk
  • 10g margarine (fast)
  • 3 æg
  • 100g revet cheddar (gerne 50+)
  • Salt og peber
  • 1 rødpeber

Start med at klargøre broccolien ved at skylle den og ’plukke’ den i mindre stykker. Sæt en gryde med salt i kog og giv broccolistykkerne et hurtigt opkog. De kan tages af varmen, når de får deres intense, mørkegrønne farve. Rengør champignonerne og skær dem samt løget i mindre stykker. Svits dem i få minutter i smør på en pande. Smør et ildfast fad med margarinen. Dette gør, at tærtedejen ikke sætter sig fast til kanter og til bund. Dæk fadet indvendigt med tærtedejen. Kom æg, mælk, salt, peber og ost i en skål og pisk ingredienserne sammen. Fordel skinkestrimlerne, champignoner og løg i tærten og hæld den flydende æggemasse over. Skær et rødpeber i mindre stykker og fordel stykkerne jævnt ovenpå tærten. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader. Den skal have 30-40 minutter. Lad den stå 5 minutter for at ’sætte sig’ og blive fast i sin konsistens før den serveres. Tærten er færdig, når æggemassen har sat sig overalt i fadet.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk