Marineret flanksteak med hjertesalat og hvidløgsbrød
- Kød:
- Tilbehør: Grillet hjertesalat og hvidløgsbrød
Tilberedning af Kød
- 1 flankesteak ca. 600 til 800 gram.
- 1 dl. god olivenolie
- 3 spsk. balsamico eddike
- 2 spsk. Muscovadosirup
- 1 spsk. hakket frisk rosmarin eller timian
- 1 revet hvidløg (solohvidløg eller 2 almindelige fed hvidløg)
- 1 spsk. citronsaft (friskpresset)
- 1 tsk. salt
Bland alle ingredienserne sammen. Læg flanken i en stor frysepose, hæld marineden i posen, tryk luften ud af posen, og snør den til.
Læg posen i køleskabet, og vende tre til fire gange i løbet af 24 timer, så marinaden bliver fordelt godt rundt om flanken.
Tænd grillen, og grill flanken over direkte, høj varme i ca. 5 minutter på hver side, eller lidt længere hvis du vil have den gennemstegt.
Server omgående, skåret på tværs af fibrene, med grøn salat, hvidløgsbrød
Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk
Tilbedredning af tilbehør
Grillet hjertesalat med rød pesto og parmasan
- 1 hjertesalat
- olivenolie til pensling
- 100 g soltørrede tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. pinjekerner
- 10 g parmesan
- 4 spsk. vindruekerneolie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 50 g gode oliven uden sten
- frisk basilikum
- parmesan
Tænd grillen, og lad den varme godt op. del salaten og pensl skærefladerne med olie. Grill salaten i 2-3 minutter på skærefladen, til den har fået grillstriber. Blend soltørrede tomater, hvidløg, pinjekerner, parmesan, olie og eddike i en blender eller minihakker, til du har en grov pesto.
Fordel pestoen over den grillede salat, og top med oliven, basilikum og friskrevet parmesan.
Opskriften er udarbejdet af kok Thomas Guldhammer
Hvidløgsbrød
- 1 pakke flødeost netural (Man kan sagtens vælge en med smag)
- 2 forårsløg
- 2 spsk oregano
- 5 fed hvidløg
- 1 pose cheddarost
- 1 frisk mozzarella kugle
- 1 pose parmasanost
- 1 ciabatabrød
Start med at putte flødeosten i en skål, og skær derfter fårårsløgene ud i tern. Pres hvidløgsfed og tilsæt derfefter oregano. Til sidst tilføres alt osten, og så skal det røres sammen. Lad det stå og trække ind i 15 min.
Skær ciabattabrødet midt over og smår et tykt lag på begge halve. Brødet skal have 10-15 min. i ovnen alt efter hvilken ovn man har. Brødet er færdigt når det er gyldent i kanterne.
Opskriften er udarbejdet af The Meat Club