Marineret flat iron steak med spicy broccoli salat

(4 personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør: Spicy broccoli salat

Tilberedning af Kød

Grillen skal være rygende varm, første gang kødet lægges på. Kødet skal ikke grille i mere end 6-8 minutter på hver side, men hvis du kommer til at give det lidt længere tid, gør det ikke noget. Selv når kødet er gennemstegt, er det stadig saftigt og lækkert. 
Det anbefales dog at grille/stege kødet til medium, hvilket er 4-6 minutter på hver side hvis den er skåret ud til bøffer, og 7-8 minutter på hver siden, hvis det er hele kødstykket du griller uden at skære det ud til bøffer. Hvis du griller hele kødstykker, skal du lade det hvile på et skærebræt i et par minutter, inden du skærer det ud i tynde skiver, på tværs af kødstrukturen, lige som en flankesteak.

Hvis du benytter et stegetermometer, skal du regne med en kernetemperatur på 52-54 grader for en rosa steg, og 54-56 for en rosa og 58-60 for gennemstegt.

Lækker marinade

Marinader behøver ikke at være overvældende, og slet ikke når man skal marinere et så lækkert, og smagfuldt stykke kød som en Flat Iron Steak. Bland ½ dl. god olivenolie med 3 knuste eller skiveskårne hvidløg, 1 spsk. grofthakket frisk rosmarin, salt og peber. Hæld marinaden i en plastispose og læg kødet ned i posen. Vend det hele godt rundt, og læg posen i køleskabet i et par timer, mindst. Vend posen fra tid til anden, så marinaden får lov at arbejde sig ind i kødet. Alternativt kan du lægge kødet i et fad, hælde marinaden over, tildække med film eller folie og vende kødet hver halve time i et par timer.

Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk

Tilbedredning af tilbehør

  • 2 pæne broccoli
  • 1 dl. revet Parmesanost
  • 1 citron

Marinade

  • ½ dl. Olivenolie
  • 3 spsk. Heinz ketchup
  • 2 spsk. Worcestershire sauce (engelsk sauce)
  • 1 spsk. Akaciehonning
  • 1 spsk. Saltfattig Soyasauce (eller ½ spsk. almindelig soyasauce)
  • 3 fed knust hvidløg
  • ½ tsk. Chiliflager
  • ½ tsk. Cayennepeber (efter smag)
  • Friskkværnet peber

Skyl og tør broccolihovederne. Skær det nederste af stokkene af. Skær hovederne i tykke skiver eller skær de største buketter fra og skær dem i halve. Bland alle ingredienserne til marinaden, og ven broccolien i marinaden, rør forsigtigt rundt, så marinaden fordeles på alt broccolien. Lad det trække i en times tid. Skær citronen i skiver og fjern eventuelle kerner. Tænd grillen på direkte varme, og læg broccoliskiverne på grillen. Grill dem et par minutter på den ene side, vend og pensl med eventuel overskydende marinade, og gentag processen til broccoliskiverne er møre. Samtidig grilles citronskiverne. Broccolien anrettes i et fad, sammen med citronskiverne, og den revne parmesanost drysses over sammen med lidt flere chiliflager (efter smag). Server den spicy broccoli til alle typer fjerkræ og oksekød, f.eks. hakkebøffer eller som tilbehør til en burger.

Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk