Pig Sticks – Fingerfood med Bacon og Cheddarost
- Kød: 1kg Hakket Svinefars ca 12%
- Tilbehør: Nachos m. Ost & Jalapenos
Tilberedning af Kød
Pig Sticks – fingerfood med bacon og cheddar
Pig Sticks rammer alt det, der gør god fingerfood farligt vanedannende: saftig fars, smeltet cheddar, sprød bacon og en klæbrig BBQ-glaze. De er simple at lave, og de fungerer både som snack, forret eller ren hygge på grillen.
Ingredienser
-
800 g hakket svine- og kalvefars
-
100 g revet cheddar
-
½ snackpeber
-
1 lille løg
-
Bacon i skiver
-
Akaciesirup / honning
-
Taco-spyd
Tilberedning af kød
I køkkenet
Skyl snackpeberen, fjern kerner og stok, og hak den fint.
Hak også løget fint.
Kom farsen i en skål og tilsæt peber, løg, cheddar, 1 spsk Pig Powder og 1 spsk Greek Style.
Rør det hele sammen, til massen er fast og ensartet.

Form små kugler på ca. 85 g – du får cirka 12 stk.
Rul kuglerne til små pølser af samme længde og tykkelse.
Pak hver “pølse” ind i en skive bacon.
Stik et taco-spyd igennem hver, så de er nemme at håndtere på grillen.
Sæt dem på køl, mens grillen varmer op.

Tilberedning af tilbehør – BBQ glaze og servering
BBQ-saucen
Rør 2 dele Classic BBQ Sauce med 1 del akaciesirup (honning kan bruges, men akacie giver den bedste finish).
Gem resten af saucen som dip.
Ved grillen
Læg støbejernspladen på den ene side af grillen.
Tænd grillen efter 50/50-metoden – fuld varme under pladen, slukket på den anden side.
Efter 15–20 minutter skruer du varmen en smule ned.
Giv pladen lidt fedt og læg Pig Sticks på.
Vend dem cirka hvert 3. minut, til de er brunede og stegt hele vejen rundt.
Pensl dem to gange med BBQ-glazen.
Lad dem ligge et par sekunder mellem hver pensling, så saucen karamelliserer.
Vend og gentag, til de er blanke og klistrede over det hele.

Server dem gerne med varme TexMex-nachos overbagt med ost og lidt syltede jalapeños.
Opskriften er udarbejdet af Boemsen BBQ.

