Pizzabøf med hasselback kartofler
- Kød:
- Tilbehør: Hasselback kartofler og salat
Tilberedning af Kød
- 1 kg hakket oksekød (ikke over 15% fedt)
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- ½ dl hakkede basilikumblade (friske)
- 1 spsk dijonsennep (valgfri)
- 1 æg
- 1 fed hvidløg
FYLD
- 4 striber bacon eller parmaskinke
- 2 dl revet mozarella ost
- 4-6 champignon (i tynde skiver)
- 1 spsk koncentreret tomatpuré eller en del pizzasauce/tomatsauce
- 1 tsk tørret oregano
Bland oksekød, tomatpuré, hakket basilikum, sennep og æg til en fast fars. Læg farsen på et stykke bagepapir, og tryk farsen flad som en pizza (ca. 1½ cm tyk), og bag den, på en forvarmet pizzasten i grillen ved ca. 200-220 grader i 12-14 minutter. Åbn grillen og smør tomatsauce på bøffen, drys osten over og læg bacon/skinke og champignon øverst (præcis som hvis du lavede en pizza). Bag pizzabøffen færdig i 10-12 minutter ved samme varme under låg. Når pizzabøffen er færdig drysses den med tørret oregano og er klar til servering, med en grøn salat og en kold øl.
TIP
Du kan lave mange varianter af pizzabøf, og bruge præcist samme fyld som på din yndlings-pizza, så det er kun fantasien der sætter grænser. Pizzabøf kan indgå i en LCHF kost (Low Carb High Fat).
Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk
Tilbedredning af tilbehør
Hasselback kartofler
- 1kg kartofler
- Olivenolie
- Salt og peber
Hasselback kartofler er sprøde, velsmagende og sunde. De kan serveres som tilbehør til stort set enhver type madret, og de kan krydres i henhold til families ønsker for smag.
Forbered kartoflerne ved at rengøre dem og snit cirka 0,5cm dybe riller på tværs af dem alle. Pens alle overflader på kartoflerne med olie og drys herefter salt og peber over dem. Stil nu fad med kartofler i ovnen. Efter 10 minutter skal temperaturen skænkes til 150 grader og lad dem tilberede videre i cirka 40 minutter. Kartoflerne pensles nu med olie igen, og hvorefter de skal bage videre ved 200 grader. De er færdige, når de får en sprød og gylden overflade.
Salat af spinat, jordbær og pinjekerner
- 1 bundt babyspinat
- 8 jordbær
- 100g pinjekerner
- 1 tsk sødt chilipulver
- 1 tsk sukker
- 1/2dl citronsaft
- Salt og peber
Start med at riste pinjekernerne på en pande med middel varme. Tag kernerne af panden når de er blevet gyldne. Bland citronsaft, sukker og chilipulver i en lille kop og smag til med salt og peber. Kom spinatbladene, de skårne jordbær samt pinjekerne i en serveringsskål og hæld
dressingen over. Vend ingredienserne sammen. Hvor mange jordbær du vælger at bruge, er helt op til dig. Er der børn med ved bordet, vil der helt sikkert være brug for ekstra jordbær i salaten.
Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk