Pulled pork burger i smoker
- Kød:
- Tilbehør: BBQ sauce & Klassik coleslaw
Tilberedning af Kød
Se videoen ovenover.
Opskriften er udarbejdet af Grilltrips.dk
Tilbedredning af tilbehør
BBQ sauce
- 2 rødløg
- 2 store fed hvidløg
- 50 gram brun farin
- 1 dl Teriyaki sauce – kan erstattes af lidt mindre Soya sauce
- 0,5 dl Soya sauce
- 2 dl Æblejuice
- 1 dl Jack Daniels - eller anden whiskey
- Lidt Tabasco sauce efter smag
- 1 dl Ketchup
- 1/2 tsk. paprika - gerne røget
Rødløg og hvidløg hakkes og steges lysebrune i en gryde. Tilsæt de resterende ingredienser. Saucen varmes op til kogepunktet, og skal derefter simre i min. 30 minutter under jævnlig omrøring. Når de 30 minutter er gået, kan saucen evt. blendes eller jævnes maizena til den ønskede
konsistens. Smag saucen til - den skal på én gang være sød, syrlig og stærk.
Klassisk coleslaw
- 300 g. Hvidkål
- 100 g. Gulerødder
- 1 rødløg
- Lidt bredbladet persille
- 30 g. Kapers
- 30 g. Cornichons
- 1 dl. Mayonnaise
- 1 dl. Creme fraiche øko 38%
- 1 sp. Dijon sennep
- ½ citron
Skær gulerødder, rødløg og hvidkål i fine strimler, bland det hele i en skål og tilsæt 1 spsk salt og ælt det hele godt rundt så salten bliver opløst, pres gerne væden ud af grønsagerne, da salten trækker væsken ud af grønsagerne og vi skal af med så meget væske så muligt, herefter stilles
grøntsagerne på køl 1-2 timer. Efter grønsagerne har stået på køl skylles de grundigt, så salten er helt væk og derefter tørres de
godt med et viskestykke til de er helt fri for væske. Bland mayonnaise, creme fraiche og sennep I en skål og smag det til med salt, peber og citronsaft. Hak det skyllede persille, kapers og cornichonerne groft. De hakkede grønsager, persille, kapers og cornichons vendes sammen med cremen og coleslaw er klar til servering.
Coleslaw passer perfekt til et hav af grilretter, kød og sparribs.
Opskriften er udarbejdet af kok Thomas Guldhammer