Ribbenstegssandwich med braiseret rødkål

(4)
Det skal du bruge:

Tilberedning af Kød

  • 1kg ribben af svin
  • Salt og peber
  • 5 laurbærblade
  • 1 tsk nelliker
  • Smør

Start med at rengøre stegen og frigøre den for synlige sener og brusk. Gnid den godt ind i groft salt, friskkværnet peber og nelliker. Ofte vil din ribbensteg være skåret for fra slagterens side. Der er halvdybe riller i overfladen på stegen, som du skal sætte de 5 laurbærblade fast imellem. Sæt stegen på en rist over en bradepande og tilbered den ved 200 grader i ovnen. Laver du stegen på grill, skal du placere kødet over en foliebakke med lidt væde. Bakken vil opsamle fedtet, som senere kan bruges til at lave sovs af. Stegen skal tilberedes i cirka 1 time. I løbet af de sidste 10 minutter skal du flere gange hælde væde over stegen, så der dannes en sprød og saftig skorpe – svær. Tilbereder du ribbenstegen i ovn, skal du sætte ovnen på grillfunktion de sidste 8-10 minutter cirka. Steg den færdig med let, åben ovn (du kan sætte en kniv eller gaffel imellem åbningen) Når sværen begynder at ’syde’, er det tegn på, at den er sprød, og at kødet er færdigtilberedt.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk

Tilbedredning af tilbehør

  • 1 lille rødkål
  • 2 syrlige æbler
  • 2 laurbærblade
  • 3 kviste rosmarin
  • ½ chili uden frø
  • 1 dl. Æblecidereddike
  • 2-3 spsk. Rørsukker
  • 1 dl. Rødvin

Snit rødkål groft og skær æblerne ud i både. Varm en tykbundet gryde op og tilsæt en smule olie, sauter rødkålen deri til den falder en smule sammen og tilsæt derefter rørsukkeret og lad det karamellisere en smule. Derefter tilsættes æblebåde, rosmarin, chili, laurbærblade og æblecidereddike, der ligges låg på gryden og lad det simre i en time ca.
Husk at røre i gryden en gang i mellem og tilsæt lidt vand hvis den koger helt tør. Smages til med salt og peber, evt. lidt mere eddike og sukker alt efter smag og behag.

Opskriften er udarbejdet af kok Thomas Guldhammer

Hele retten passer godt til en ribbensteg sandwich