Rødvinsmarineret oksemørbrad med hasselbackkartofler og svampesauce.

(Til 4 personer. )
Det skal du bruge:

Tilberedning af Kød

  • 1,6kg Oksemørbrad
  • 1 Flaske Tør Rødvin
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 Håndfuld Frisk Timian.
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. timian
  • 15 Sorte Peberkorn

Klargøring:
Rens mørbraden for hinder og sener, og kom den i en plastpose sammen med de øvrige ingredienser og lad den marinere natten over i køleskabet. Vend gerne posen et par gange.

Grilning:
Tag oksemørbraden op af posen og dryp den af på et rent viskestykke. (Bemærk rødvinen kan godt lave pletter) Fjern timian og peberkorn.
Opvarm din SIZZLE ZONE™ til maksimal temperatur og steg mørbraden af på alle sider. Dæmp varmen på din SIZZLE ZONE™ og tilbered mørbraden til en kernetemperatur på 55 °C.
Vend den et par gange undervejs. Lad mørbraden hvile i ca. 15 minutter, inden den skæres ud.

Har du ikke en SIZZLE ZONE, griller du den bare af over så hård varme som muligt. 

Opskriften er udarbejdet af Backyard Living

Tilbedredning af tilbehør

Hasselbackkartofler i grill. (Kan også laves i ovn) + svampesauce.

  • 1Kg Kartofler
  • 1 Pakke smeltet lurpak
  •  Flagesalt

Grillen:
Forvarm grillen til 190 °C, og mens den opnår den ønskede temperatur, forbereder du kartoflerne.

Klargøring:
Skræl kartoflerne. Skær tynde skiver ned i kartoflerne.
Tip: Brug eventuelt to trægrydeskeer eller placer hver kartoffel mellem to flade skærebrætter for at undgå at skære helt igennem kartoflerne.
Smelt smør i en gryde. Dyp toppen af kartoflerne i det smeltede smør. Drys lidt salt over kartoflerne, og nu er de klar til at blive grillet.

Grillen:
Placér dine hasselbackkartofler på grillristen, de skal have indirekte varme. 
Grill kartoflerne i cirka 60 minutter eller indtil de er møre indeni og sprøde udenpå.
Grilltiden kan variere afhængigt af kartoflernes størrelse.

 

Svampesauce

  • 1 Brev Svampefond fra TheMeatClub
  • ½L fløde. 1/4 piskefløde og 1/4 madlavningsfløde.
  • Smør + Champignon (Valgfrit)

Vores svampesauce er noget af det nemmeste at lave, her kan mænd nemt imponere selv erfarne kogekoner. 

Svampeglace tilsættes i en gryde med fløden og koges op. 
Herefter jævnes den med Maizene og smages til med salt og peber. 
Tilsæt evt smørristede svampe for et hjemmelavet look og tekstur. 

 

Opskriften er udarbejdet af Backyard Living