Tilberedning af Kød
- 800g Flanksteak
- 400g nudler
- 2 Gul eller Grøn Squash
- 2 Rødløg
- 2 Peberfrugter
- 500 g Gulerødder
- 2 Chili
- 2 Hvidløg
- 1 Ingefær
- 1 Håndfuld Persille
- 1 Lime saft/skal
- 1 Citrongræs
- Olie
- Salt / Peber
Sæt nudlerne i kold vand til udblødning 20-30 min, riv hvidløg, ingefær, lime skal og saft i en skål og tilføj olie.
Hak persille, chili og tilføj det til de øvrige ingredienser, smag til med salt og peber.
Halver gulerødder og squash på langs og snit dem i skrå skiver. Skær rødløget og peberfrugterne i tynde både.
Fjern de yderste grove blade på citrongræsset og skær stænglen i tynde skiver.
Varm olien godt op i en tykbundet pande, steg flanksteaken af 2-4 min på hver side ved medium-høj varme. Tag kødet af og lad det hvile 2-4 min.
Varm ny olie op, start med at stege gulerødderne og citrongræsset 2 min, tilsæt så rødløgene, squashen og peberfrugterne, fortsæt yderligere 2 min til grøntsagerne lige netop er møre.
Tilsæt derefter nudlerne smag til med salt og peber. Anret derefter grøntsagerne og nudlerne. Skær Flanksteaken i tynde skiver og vend det godt rundt i marinaden, server kødet ved siden af eller henover wokken.
Opskriften er udarbejdet af kok Nikolai Neess fra Madmedmest