Steak Caprese med tomat, ost og hjemmebagt pestobrød
- Kød:
- Tilbehør: Hjemmebagt madbrød med hjemmelavet pesto
Tilberedning af Kød
- 4-6 striploin
- 2-3 store tomater
- 8-12 skiver frisk mozzarella
- 1 dl. Balsamico eddike
- 3 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Akaciehonning
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. Tørret Timian
- 1 spsk. Tørret Oregano
Bøfferne duppes med et stykke køkkenrulle og krydres med salt og peber. Husk at trimme det værste af fedtkanten af. Striploinsene skal marinere i ca. 20 minutter.
Bland marinaden, og læg bøfferne i marinaden. Lad bøfferne trække i marinaden, og vende dem et par gange så marinaden kommer godt rundt på kødet.
Tænd grillen på direkte varme, grill bøfferne et par minutter på hver side, læg skiver af mozzarella og tomatskiver ovenpå, luk grillen igen, og lad bøfferne grille 2 minutter mere. Pynt med friske basilikumblade.
Opskrift af Grilltips.dk
Tilbedredning af tilbehør
- 600g hvedemel
- 25g gær
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk. sukker
- 1dl rapsolie
- 4dl minimælk (0,5% fedt)
- 140g rød pesto
Opløs gæren i lunken vand. Tilføj olie og pesto og rør ingredienserne godt sammen. Hæld halvdelen af melet i skålen sammen med sukker og salt og rør sammen. Vend nu den resterende mængde af mel i. Ælt gerne dejen på bordet så den bliver ekstra let og luftig. Lad dejen hæve i skålen med et viskestykke over sig. Den skal hvile i minimum 30 minutter. Læg dejen på en bradepande med et stykke bagepapir og fold den til en lang ’kugle’. Tryk dejen flad og lad den hvile endnu 30 minutter. Skær nu tværgående snit på overfladen af brødet, så der danner sig et mønster som et net. Pensl brødet med en pisket æggeblomme eller med lidt mælk. Bag brødet i 25-30 minutter ved 210 grader i ovnen.
Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk