Steak salat med flanksteak (frokost)

(4 personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør:

Tilberedning af Kød

  • 1 Flankesteg (900-1100 gr)
  • 1 salathoved
  • 8 radiser
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 1 håndfuld frisk koriander (valgfri)
  • 2-3 rødløg
  • Salt, peber og god olivenolie

RANCH DRESSING

  • 1 dl. Creme Fraich 9%
  • 2 spsk. Letmælk
  • 1 tsk. Mayonnaise
  • 1 spsk. Friskhakket purløg
  • 1 spsk. Friskhakket persille
  • 1 tsk. Tørret dild
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • ½ tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt og peber

Skær salaten i strimler, skær radiserne i mindre stykker og hak koriander (valgfri) groft. Brug bladene fra brøndkarsen som de er. Bland det hele i en skål, og sæt den på køl.
Pil løgene, og skær den igennem på tværs. Grill løgene med snitfladen nedad i 6-10 minutter over direkte varme, til de har fået grillstriber, og er blevet møre. Lad løgene køle af.
Bland dressingen af alle de ovenstående ingredienser og smag den til med citronsaft, salt og peber. Hvis du ønsker en lidt tyndere dressing, kan du tilsætte en smule mere mælk.
Pensl flankesteaken med olivenolie og krydr den med salt og peber. Grill den over direkte varme i 8-10 minutter på hver side, alt efter størrelsen. Lad den efterfølgende hvile i mindst lige så lang tid, så den ikke er brandvarm, når den serveres i salaten.
Når kødet har kølet af, skæres det i fine, tynde skiver og lægges oven i salaten. Slut af med at hælde dressingen over kødet og salaten og retten er klar til servering.

Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk 

Tilbedredning af tilbehør