Steaksandwich med hjemmelavede posh potatoes

(4 personer)
Det skal du bruge:

Tilberedning af Kød

  • 600-700g oksemørbrad 
  • 1 helt hvidløg
  • Frisk timian 
  • Olivenolie (kan også være raps- eller solsikkeolie)
  • Smør
  • Salt og peber 
  • En pande der kan gå i ovnen

Sørg for at have forvarmet ovnen på 200 grader. Start med at krydre oksemørbraden godt med salt og peber, samt halver hvidløget. 
Kom olie på en rygende varm pande, og læg oksemørbraden ned i den fjerne ende af panden, væk fra håndtaget. Giv kødet 45 sekunder på hver side, så det lige får en lille smule farve. 
Herefters skrues der ned på halv varmestyrke, og hvidløg samt timian tilføjes nede i den anden ende af panden. Lad det hele stege et minuts tid i olien, og tilsæt så rigelige mængder smør. 
Mens smøret smelter, lægges timiaenen ovenpå de to halve hvidløg så de danner en slags bro eller "seng". Ovenpå denne lægges oksemørbraden, uden at den røre ved panden. 
Tag en ske, og overhæld mørbraden med det smeltede smør. Herefter sættes panden i ovnen i ca. 15 min.
Til sidst tages oksemørbraden ud af ovnen, læg den på en tallerken, og overhæld en ekstra gang med safterne fra panden. Her skal mørbraden så hvile lige så længe som stegetiden, inden den skæres i skiver. 

Opskrift af The Meat Club

Tilbedredning af tilbehør

Steak sandwich med tomatrelish m. rødløg, chili og basilikum. 

  • 1/2 rødløg 
  • 2 stk. chili 
  • 18-20 cherrytomater (gerne forskellige farver for det visuelle) 
  • Frisk basilikum 
  • 1 stort friskt ciabattabrød 
  • 1-2 teskefulde sherry vineddike 
  • Salat
  • Mayonaise 
  • Olivenolie 
  • Salt og peber 

Hak rødløg, chili og basilikum, og halver tomaterne. Kom olie på en varm pande, og svits rødløg og chili (vær generøs med olien). Krydr med salt og peber. Tilføj tomaterne, og prik dem på skindet når de har fået varme så de åbner sig. 
Tilsæt sherry vineddiken, og lad herefter relishen simrer under omrøring fra tid til anden, indtil den er kogt godt ind. Rør herefter den friske, hakkede balsimikum i, og lad simre ved lav varme indtil servering. 
Skær brødet i skiver og rist det. Tilføj gerne en smule salt. 

Smør brødet med en smule mayonaise, læg en bund af salat, og læg så en skive oksemørbrad derovenpå. Kom godt med den varme tomatrelish på toppen, og læg en skive brød ovenpå. 

 

Posh potatoes, ristet på panden med hvidløg

  • 1 kg asparges kartofler (andre små kartofler kan også bruges)
  • 1 helt hvidløg 
  • Olivenolie 
  • Salt og peber 

Kog kartoflerne i ca. 10 min sammen med det hele hvidløg. Dette kan anbefales at gøres dagen før for ekstra sprød skorpe. 
Skær kartoflerne i halve, og kom på en varm pande med olie. Krydr godt med salt og peber. Steg kartoflerne ved høj varme indtil de har fået en gylden skorpe, husk at vende dem godt. 
Mens kartoflerne steger, tages 4-5 fed af det kogte hvidløg og lægges på et skærebrædt. Tag en gaffel og mod hvidløgene ud på brættet. Saml det i en bunke, krydr rigeligt med salt og peber, og kom det på panden (husk at skru ned til det halve). 
Når kartoflerne er gyldne, tages de af og serveres med det samme. 

Opskrift af The Meat Club