Stegt flæsk på grill med persillesauce

(4 personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør: Nye kartofler og persillesauce

Tilberedning af Kød

  • 1 kg flæsk i skiver
  • salt og peber

Flæsket krydres med salt og peber, hvorefter det er klar til grillen.

Stegt flæsk på kulgrill:

Hvis du har en kulgrill, skal du tænde den op med 50/50 metoden, altså kul i den ene halvdel af grillen. Herefter lægger du flæsk på grillen over direkte varme, lader det brune lidt, og lægger det over på indirekte. Fortsæt denne fremgangsmåde, hvor du flytter flæsket frem og tilbage på varmen, indtil det er lækkert og sprødt. Hvis der går ild i kullene, på grund af det dryppende fedt fra flæsket, lægger du alt flæsk på indirekte varme og lægger låget på grillen i nogle sekunder, så går ilden ud.

Stegt flæsk på gasgrill:
Det er lidt nemmere at styre stegt flæsk på en gasgrill. Varm grillen godt op, og skru derefter ned på lav til middel varme. Læg flæsket på direkte varme, og vend det hyppigt. Flæsket skal vendes 8-10 gange før det begynder at få den rette farve, men vær tålmodig, og gå ikke fra grillen, da flæsket hurtigt kan brænde. Hver gang du har vendt flæsket, lægger du låget på grillen i 30 sekunder til et minut, inden då åbner og vender igen.

Hvis din gasgrill nemt flammer op, kan du med fordel vælge indirekte varme i stedet. Fyr helt op for grillen, læg flæsket på direkte varme i nogle sekunder, og læg det derefter på indirekte varme med en foliebakke/drypbakke under. Luk grillen, så varmen bliver så høj som muligt.

Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk

Tilbedredning af tilbehør

  • 50 gram smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 dl friskhakket persille
  • 5 dl letmælk
  • ½ tsk revet muskatnød
  • salt og peber

Smelt smørret, ved millde varme i en tykbundet gryde. Når smørret er smeltet tilsætter du melet, og bruger et piskeris til at røre det ud i smørret. Når blandingen er blevet tør og smuldret tilsættes mælken, og sovsen koges langsomt op, mens den jævner sig selv. Smag til med muskatnød, salt og peber, og vend til sidst persillen i sovsen. Lad den trække lidt inden servering, hvor saucen genopvarmes.

Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk