Svinefilet med champignonfyld i butterdej
- Kød:
- Tilbehør: Grillede Kartofler
Tilberedning af Kød
Svinefilet med champignonfyld i butterdej
Ingredienser
-
400 g svinefilet
-
600 g champignon
-
4 spsk BBQ-sauce
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
2½ spsk olivenolie
-
200 g creme fraîche
-
4 kviste timian
-
40 g rasp
-
4 æggeblommer
-
40 g smør
-
2 spsk mel
-
300 ml fløde
-
2 ark butterdej
-
1 kg små kartofler

Tilberedning af kød
Champignonfyld
-
Rens champignoner og skær dem i skiver. Hak løg og hvidløg fint (eller brug presse).
-
Varm 20 g smør i en gryde ved medium varme. Steg champignon ca. 5 min.
-
Tilsæt løg og hvidløg og steg yderligere 5 min.
-
Skru ned for varmen. Tilsæt crème fraîche, timian og krydr med Steak Crust + Steak Seasoner.
-
Rør rasp og æggeblommer i. Sæt fyldet til side.

Svinefilet
-
Tænd grillen og varm den op til direkte høj varme.
-
Trim enderne af svinefileten og krydr hele fileten med Pig Powder eller anden rub.
-
Brun fileten af hele vejen rundt ved direkte høj varme.
-
Indstil grillen til 200°C indirekte varme og flyt fileten derover, mens du gør butterdejen klar.

Butterdej og samling
-
Rul et ark butterdej ud på bagepapir.
-
Fordel champignonfyldet på midten af dejen og læg svinefileten ovenpå.
-
Fold dejen om fileten, så samlingen ligger i bunden.
-
Pensl med en pisket æggeblomme.
-
Bag ved 200°C i 30–45 min. Butterdejen skal være gylden.
-
Lad svinefileten hvile 15 min. før udskæring.

Tilberedning af tilbehør
Saltbagte kartofler
-
Bring ca. 3 liter vand i kog og tilsæt kartoflerne. Sluk for varmen og lad dem stå i vandet, mens du laver fyld og forbereder fileten.
-
Hæld vandet fra lige før du folder butterdejen.
-
Læg kartoflerne på en bageplade eller grillbakke med slagterpapir og drys med Steak Seasoner.
-
Stil dem på brødhylden i grillen. De er klar samtidig med butterdejen og kan stå varmt, mens kødet hviler.

Tilberedning af sauce
BBQ-flødesauce
-
Smelt smør i en lille gryde sammen med BBQ-saucen.
-
Pisk mel i og tilsæt fløden lidt ad gangen, mens du rører.
-
Når saucen er tyk og glat, skru ned for varmen og hold den varm til servering.

Opskriften er udarbejdet af Boemsen BBQ.
