Svinefilet med champignonfyld i butterdej

(3-4 Personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør: Grillede Kartofler

Tilberedning af Kød

Svinefilet med champignonfyld i butterdej

Ingredienser

  • 400 g svinefilet

  • 600 g champignon

  • 4 spsk BBQ-sauce

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2½ spsk olivenolie

  • 200 g creme fraîche

  • 4 kviste timian

  • 40 g rasp

  • 4 æggeblommer

  • 40 g smør

  • 2 spsk mel

  • 300 ml fløde

  • 2 ark butterdej

  • Steak Seasoner

  • Steak Crust

  • Pig Powder

  • 1 kg små kartofler


Tilberedning af kød

Champignonfyld

  • Rens champignoner og skær dem i skiver. Hak løg og hvidløg fint (eller brug presse).

  • Varm 20 g smør i en gryde ved medium varme. Steg champignon ca. 5 min.

  • Tilsæt løg og hvidløg og steg yderligere 5 min.

  • Skru ned for varmen. Tilsæt crème fraîche, timian og krydr med Steak Crust + Steak Seasoner.

  • Rør rasp og æggeblommer i. Sæt fyldet til side.


Svinefilet

  • Tænd grillen og varm den op til direkte høj varme.

  • Trim enderne af svinefileten og krydr hele fileten med Pig Powder eller anden rub.

  • Brun fileten af hele vejen rundt ved direkte høj varme.

  • Indstil grillen til 200°C indirekte varme og flyt fileten derover, mens du gør butterdejen klar.


Butterdej og samling

  • Rul et ark butterdej ud på bagepapir.

  • Fordel champignonfyldet på midten af dejen og læg svinefileten ovenpå.

  • Fold dejen om fileten, så samlingen ligger i bunden.

  • Pensl med en pisket æggeblomme.

  • Bag ved 200°C i 30–45 min. Butterdejen skal være gylden.

  • Lad svinefileten hvile 15 min. før udskæring.


Tilberedning af tilbehør

Saltbagte kartofler

  • Bring ca. 3 liter vand i kog og tilsæt kartoflerne. Sluk for varmen og lad dem stå i vandet, mens du laver fyld og forbereder fileten.

  • Hæld vandet fra lige før du folder butterdejen.

  • Læg kartoflerne på en bageplade eller grillbakke med slagterpapir og drys med Steak Seasoner.

  • Stil dem på brødhylden i grillen. De er klar samtidig med butterdejen og kan stå varmt, mens kødet hviler.


Tilberedning af sauce

BBQ-flødesauce

  • Smelt smør i en lille gryde sammen med BBQ-saucen.

  • Pisk mel i og tilsæt fløden lidt ad gangen, mens du rører.

  • Når saucen er tyk og glat, skru ned for varmen og hold den varm til servering.


Opskriften er udarbejdet af Boemsen BBQ.

Tilbedredning af tilbehør