Svinemørbrad med champignonsovs & pasta

(4 personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør: Champignonsovs og frisk pasta

Tilberedning af Kød

  • 3 stk afpudsede mørbrad
  • 3 tsk hakkede nødder
  • 3 tsk. akaciehonning
  • 2 tsk paprika
  • 3 spsk. barbecue sauce
  • 1dl solsikkeolie

Først skal marinaden laves ved at blande olie, barbecue sauce, paprika og honning i en skål. Rør marinaden godt rundt. Rens og rengør de 3 mørbrad. Hvis der er synlige fedtaflejringer og sener, skal disse skæres bort. Vend kødstykkerne i marinaden og lad dem trække godt. Hæld marinade og mørbrad i en plasticpose og luk den til. Opbevar den i køleskabet i minimum 3 timer, så kødet får lov at trække masser af smag og aroma. Læg mørbrad i et ildfast fad og pensl lidt honning over dem. Drys med hakkede nødder på toppen. Sæt fadet ind i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. De skal tilberedes i cirka 30-35 minutter.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk

Tilbedredning af tilbehør

  • 2 fed hvidløg
  • 1spsk. peberkorn
  • 3dl vand
  • 2 tsk paprika
  • 1 spsk. smør
  • 2dl rødvin
  • 2,5dl fløde (18%)
  • 1 løg eller zittauerløg
  • 300g champignon
  • 2 bouillonterninger

Lav sovsen ved at hælde de skårne stykker af champignon på en pande sammen med hvidløg. Svits dem i smør. Når champignonerne har fået gyldne farver, skal vin og de 2 opløste bouillonterninger tilsættes på panden. Lad ingredienserne koge sammen. Mas peberkorn og vend det sammen med paprika. Vend dette sammen med de øvrige ingredienser på panden. Tilsæt fløden til sidst og rør stille rundt i panden. Den simple ret kan serveres sammen med ris, lunt brød eller en sprød sommersalat. Hvis du ønsker en mere cremet og tyk sovs, kan du tilsætte lidt maizena som meljævner. For at undgå at sovsen brænder på, skal du sørge for at røre i den hele tiden.
Serveres med frisk pasta.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk