Svinemørbrad med rodfrugter & salat

(4)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør: Rodfrugter & frisk salat

Tilberedning af Kød

  • 1 stk svinemørbrad
  • 1 pakke serranoskinke eller parmaskinke
  • 1 pakke pikantost

Start med af afpudse mørbraden ved at fjerne fedt på overflade. Dette kan skæres bort med en skarp kniv. Læg kødet i et ildfast fad og smør pikantosten ovenpå hele overfladen. Vikl skinken om mørbraden. Dette vil give en sprød stegeskorpe, og skinken vil være med til at give kødet endnu mere aroma. Krydr kødet med salt og peber og sæt fadet ind i en forvarmet ovn på 200 grader. Det skal tilberedes i cirka 30 minutter.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk

Tilbedredning af tilbehør

  • Salt og peber
  • 1kg blandede rodfrugter (f.eks. gulerødder, pastinakker og selleri)
  • Olivenolie
  • Akaciehonning
  • Friske salatblade
  • 1 peberfrugt

Rodfrugter

Forbered rodfrugterne ved at skrælle dem og skære dem i mundrette stykker. Fordel alle rodfrugter i et ildfast fad og hæld olie over dem. Drys med salt og peber og afslut ved at fordele lidt akaciehonning på rodfrugterne. Rodfrugterne skal have cirka 40 minutter i ovnen ved 200 grader. Tilberedningstiden vil afhænge af, hvor fine eller grove rodfrugterne er.

Frisk salat

Find en serveringsskål og vend de friske salatblade heri sammen med de snittede stykker af peber. Hvis du have ekstra mange farver på salaten, kan du blande 2 forskellige peberfrugter.
I salaten kan du komme forskellige andre grønsager eller friske bær i.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk