Tigerrejer med citronpasta og broccolisalat

(4 personer)
Det skal du bruge:

Tilberedning af Kød

  • 16 tigerrejer
  • 2 store modne avocdo
  • 1 hoved hjertesalat
  • 1 spsk Olivenolie
  • 2 tsk Paprika (eventuelt 1 tsk smoked og en tsk almindelig)
  • 1 lime (saft)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knsp groft salt
  • 1 knsp groft kværnet peber
  • Dildkviste

Skyl rejerne og dup dem med et klæde eller køkkenrulle. Bland paprika, hvidløg, saften fra en lime, groft salt og peber sammen i en skål og vend rejerne i. Sørg for at rejerne alle får marinade, og lad dem ligge i skålen, i marinaden. Sæt skålen i køleskabet i et par timer. Lav den hjemmelavede Thai-sauce 

Læg 4 træ-grillspyd i blød i vand i et par timer. Tag spydene op af vandet, og stik 4 rejer på hver, og læg dem på en tallerken med husholdning-film eller folie over. Skær avocado i halve, fjern stenen og skralden. Skyld salathovedet, skær bunden af, og riv 4 hele flotte blade forsigtigt af hovedet. Skær nu avocado i skiver og læg dem på salatbladet. Pres eventuelt lidt lime over avocadoen så den ikke bliver brun. Grill rejerne på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side. Tag rejerne af spydene, læg dem oven på avocadoen, hæld en spiseske Thai-sauce over rejerne, pynt med en dildkvist og server med det samme, sammen med at stykke lunt brød med kold smør.

Thai marinade

  • 2 lime
  • 2 chili (en rød og en grøn)
  • 2 fed hvidløg
  • 30-50 gr frisk ingefær

Pres saften ud af begge limefrugter. Flæk chilifrugterne og fjern kernerne. Hak herefter chilifrugterne fint. Riv ingefær og hvidløg på den fine side på et rivejern, og bland limesaft, hakket chili, ingefær og hvidløg i en skål, rør rundt og lad saucen trække i en times tid. Hvis den ikke er stærk nok, kan du tilføje nogle af de kerne du tog ud af chilifrugterne.

Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk

Tilbedredning af tilbehør

Brocolisalat

  • 2 broccoli
  • 2 æbler
  • 300 g bacon i skiver

Dressing:

  • 2 dl mayonnaise
  • 2 spsk. dijon sennep
  • Salt og peber
  • 1 stort eller 2 små fint pressede fed hvidløg

Start med at stege bacon på en varm pande til det er sprødt. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Broccoliene deles i små buketter i en skål, og æblerne snittes i store tern ca. 2x2 cm og kommes op i skålen. Den afkølede bacon deles med fingrene eller en kniv i nogle mundrette stykker og kommes også op i skålen.

I en skål for sig selv blandes alle ingredienser til dressingen og den smages til med salt og peber. Derefter blandes dressingen op i skålen med broccolien indtil den er blandet godt rundt. Sæt nu salaten på køl i minimum 30 minutter og tag den blot ud lige inden servering.

 

Citronpasta til 4 personer

  • 500 g frisk pasta
  • 1-2 citroner
  • 200 g friskrevet parmesan
  • 1,5 dl olivenolie med citronsmag
  • 1 bundt basilikum
  • Salt og peber

Citronskallerne rives, og de presses, således at der skal være ca. 1 dl. citronsaft. Olien og parmesanen blandes i en skål med citronsaften, og der smages til med salt og peber.

Kog pastaen, dræn for vand og vend herefter hurtigt med citronblandingen. Tilsæt til sidst hakkede basilikumbladene og server med det samme.

Opskrifter af The Meat Club