Vietnamesiske risruller m. tigerrejer og hummus
- Kød: Vannameirejer 1 kg (Uden skal)
- Tilbehør: Risruller og hummus
Tilberedning af Kød
- 1 håndfuld tigerrejer
- Sød chilisovs
- 3 fed hvidløg
- Olie
Varm panden op og kom olien på. Kom tigerrejerne og hvidløgene på. Når tigererejerne er ved at være færdige, overhældes de efter behag med sød chilisovs.
Tilbedredning af tilbehør
- 200g rispandekager (også kaldet rispapir)
- 1 fast avokado (ikke overmoden)
- 4 gulerødder
- 1dl friske korianderblade
- 1 bundt friske forårsløg
- 300g rejer
- 400g kikærter
- 1 fed hvidløg
- Citronsaft
- 1ml tahin
- Salt og peber til tilsmagning
Kom tahin, citronsaft, presset hvidløg og kogte kikærter i en blender. Bland alle ingredienser sammen til det bliver en blød og lind masse. Smag den til med salt og peber.
Brug en dejskraber og vend hummussen over i en skål. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet. Find en stor skål og fyld bunden op med koldt vand. Læg rispapiret i blød en á gangen. Riv og snit gulerødderne i små, fine og aflange snitter. Fjern skallen på avokadoen og skær den ud i mindre stykker.
Anret skyllede rejer, de snittede grønsager og den faste hummus på bordet. Når et stykke rispapir er blevet blødgjort (efter cirka 20-30 sekunder), tages det op fra vandet og lægges på bordet. Fyld det nu ud med en gulerodssnitte, et stykke avokado, en reje og lidt hummus.
Fold papiret omkring fyldet og læg risrullen på et fad til servering. Færdiggør alle risruller og læg dem på fadet sammen med en lille skål med soyasauce og en skål med chili. Risrullerne kan serveres med forskelligt tilbehør. De smager rigtig godt sammen med soya. Du kan med fordel gemme lidt hummus, så du og gæsterne kan dyppes rullerne i den sunde dip.
Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk