Culotte-udskæring

Hvordan skærer man en culotte-udskæring? 

Den gyldne regel, når du skærer en culotte, er, at du skærer stegen på tværs af kødfibrene. I de fleste stege går kødfibrene på langs af stegen, og ved at skære på tværs af disse vil kødet være nemmest at tygge. Du får med andre ord en bedre mørhed ud af kødet ved denne udskæring af culotten. Denne metode sørger også for, at kødet holder bedre på sin saft. 

En culotte kan dog godt være lidt indviklet af skære ud. Det er med at holde et vågent øje med kødfibrene, idet at udskæringen består af flere forskudte muskler – ikke blot én. Under okseculottens udskæring skal du derfor vende kødet, så du sikrer dig, at culotten skæres på tværs af de tynde fibre. 

The Meat Club ønsker dig en god smagsoplevelse!

For den bedste culotte-udskæring bør du tilberede kødet ved lav varme

En culotte er en lækker steg, som de fleste vil smide på grillen eller tilberede i ovnen. Det er også muligt at tilberede kødet i en sous vide, hvis man er typen, der har helt tjek på udstyret. Nedenfor kommer vi dog med en klassisk guide til, hvordan du tilbereder din culotte-udskæring perfekt i en ganske almindelig ovn: 

  1. Fjern eventuel sølvsene på undersiden.

  2. Rids fedtsiden, så du kan gnide salt, peber og krydderier ind i kødet.

  3. Brun fedtsiden af kødet på en pande i 5 minutter.

  4. Brun kødsiden på en pande i 5 minutter.

  5. Indsæt stegetermometer i den tykkeste del af kødet.

  6. Tilbered kødet i en forvarmet ovn på 150-160 grader, indtil kødet når den ønskede kernetemperatur.

  7. Bemærk at kernetemperaturen stiger 2-3 grader under hviletid.