Andebryst med appelsinsauce (Duck ala oragange)

(4 personer)
Det skal du bruge:
  • Kød:
  • Tilbehør: Rødkålsalat med frisk appelsin og hasselnødder

Tilberedning af Kød

  • 2 stk. andebryst (á 300 gr)
  • 1 spsk. revet appelsinskal (usprøjtet appelsin)
  • 3 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk. friskpresset clementinsaft
  • Groft kværnet peber og salt
  • 3 spsk. andefond (fra terning eller flaske)
  • 1 dl. friskpresset appelsinsaft
  • 2 dl. piskefløde 38%
  • saucejævner
  • Friskkværnet peber og salt (pas på med saltet da fond kan være salt nok i sig selv)

Andebryster

Dup andebrystet med et klæde eller køkkenrulle og rids fedtsiden med en kniv (pas på at du ikke snitter hele vejen igennem fedtlaget og ned i selve kødet). Bland appelsinskal og saften fra appelsin og clemmentin sammen. Læg andebrysterne i ef fad eller en dyb tallerken og hæld saften over. Dæk til med folie eller wrap og sæt i køleskabet i et par timer.

Appelsinsauce

Varm fond op og tilsæt appelsinsaften, fløden peber og en smule salt. Når det hele er kogt op, jævnes saucen med en smule saucejævner. Tænd grillen på indirekte varme, og lade den blive rigtig varm. Læg brysterne, med fedtsiden nedad på den varme rist, og læg låget på. Efter 4 minutter vendes brysterne og griller 5 minutter på den anden side. Pas på at brysterne ikke kommer får tæt på kullene (indirekte i kulgrill) eller brænderne (indirekte i gasgrill), så de brænder i siderne. Skær andebrysterne i fine tynde skiver og server strakt med appelsinsauce.

Opskriften er udarbejdet af Grilltips.dk

Tilbedredning af tilbehør

  • 400-500 g rødkål.
  • 2 appelsiner.
  • 30 g ristede hasselnødder.
  • 1 spsk. honning.
  • 1 spsk. æbleeddike.
  • 2 spsk. olivenolie.
  • 1 dl hakket persille.
  • Salt og peber.

Snit rødkål i strimler, og skræl appelsinerne og pil dem i små stykker. Pisk honning, æbleeddike og olivenolie sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Vend dressingen rødkålen og det hakkede persille. Drys til sidst med nødder og appelsin-
stykker inden servering.

Opskriften er udarbejdet af The Meat Club