Bacon Bites – mini Bifteki med fyld og baconsvøbt
- Kød: 1kg Hakket Svinefars ca 12% Røget Bacon i skiver - 1KG.
- Tilbehør:
Tilberedning af Kød
Bacon Bites – mini bifteki med ost og bacon
Små, saftige biftekis fyldt med mild ost og pakket stramt ind i bacon. Græsk inspiration, dansk hygge, ren komfortmad.
Ca. 20 stk.
Forberedelse: ca. 35 min
Tilberedning: ca. 75 min
Ingredienser
-
500 g hakket svine- og oksekød (9–15 % fedt)
-
1 løg
-
1 fed hvidløg
-
1 æg
-
1 kop yoghurt natural
-
1 spsk rasp
-
1 spsk purløg
-
1 spsk timian
-
1 spsk persille
-
Salt og peber
-
5 ostehaps
-
20 skiver bacon
Fremgangsmåde – forberedelse
-
Hak løg og hvidløg fint.
-
Rør æg, yoghurt, rasp og urter sammen til en jævn masse.
-
Tilsæt løg og hvidløg og lad blandingen trække 2–3 min, så raspen suger væske.
-
Ælt kødet grundigt, til konsistensen bliver blød og ensartet. Rør det sammen med kryddermassen og smag til med salt og peber.
-
Form 20 kugler og læg dem på bagepapir.
-
Tryk hver kugle flad til ca. 3–4 mm tykkelse.
-
Skær ostehapsene i 20 lige store stykker og læg et stykke i midten af hver “frikadelle”.
-
Luk kødet helt tæt omkring osten, så den er helt omsluttet.
-
Sæt biftekierne på køl i 2–4 timer.
-
Pak hver bifteki ind i en skive bacon: læg baconskiven på langs, rul én gang og sno resten rundt, så det sidder tæt.

På grillen
-
Start grillen på 107°C (pelletgrill eller alm. grill).
-
Læg dine Bacon Bites på risten og giv dem 30 min røg.
-
Skru op til 161°C, så baconen kan blive sprød.
-
Giv dem yderligere 30–45 min, til osten begynder at presse sig ud – så er de færdige.
-
Lad dem hvile 10 min inden servering.


Opskriften er udarbejdet af Boemsen BBQ.
