Bacon Bites – mini Bifteki med fyld og baconsvøbt

Tilberedning af Kød

Bacon Bites – mini bifteki med ost og bacon

Små, saftige biftekis fyldt med mild ost og pakket stramt ind i bacon. Græsk inspiration, dansk hygge, ren komfortmad.

Ca. 20 stk.
Forberedelse: ca. 35 min
Tilberedning: ca. 75 min


Ingredienser

  • 500 g hakket svine- og oksekød (9–15 % fedt)

  • 1 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 1 æg

  • 1 kop yoghurt natural

  • 1 spsk rasp

  • 1 spsk purløg

  • 1 spsk timian

  • 1 spsk persille

  • Salt og peber

  • 5 ostehaps

  • 20 skiver bacon


Fremgangsmåde – forberedelse

  1. Hak løg og hvidløg fint.

  2. Rør æg, yoghurt, rasp og urter sammen til en jævn masse.

  3. Tilsæt løg og hvidløg og lad blandingen trække 2–3 min, så raspen suger væske.

  4. Ælt kødet grundigt, til konsistensen bliver blød og ensartet. Rør det sammen med kryddermassen og smag til med salt og peber.

  5. Form 20 kugler og læg dem på bagepapir.

  6. Tryk hver kugle flad til ca. 3–4 mm tykkelse.

  7. Skær ostehapsene i 20 lige store stykker og læg et stykke i midten af hver “frikadelle”.

  8. Luk kødet helt tæt omkring osten, så den er helt omsluttet.

  9. Sæt biftekierne på køl i 2–4 timer.

  10. Pak hver bifteki ind i en skive bacon: læg baconskiven på langs, rul én gang og sno resten rundt, så det sidder tæt.


På grillen

  1. Start grillen på 107°C (pelletgrill eller alm. grill).

  2. Læg dine Bacon Bites på risten og giv dem 30 min røg.

  3. Skru op til 161°C, så baconen kan blive sprød.

  4. Giv dem yderligere 30–45 min, til osten begynder at presse sig ud – så er de færdige.

  5. Lad dem hvile 10 min inden servering.


Opskriften er udarbejdet af Boemsen BBQ.

Tilbedredning af tilbehør