Beef Wellington med kantareller og pommes anna

(4 personer)
Det skal du bruge:

Tilberedning af Kød

  • 800 - 1000 g. oksemørbrad
  • 500 g svampe eller brune champignon
  • 100 - 200 g foie gras - Kan erstattes med en god sennep
  • 10 - 14 skiver parmaskine
  • 1 pakke / rulle butterdej
  • 1 æggeblomme til pensling

Puds mørbraden for sener, og salt den. Stil den igen på køl et par timer. 30 minutter inden tilberedning tages den ud af køleskabet for, at få stuetemperatur.
Brun mørbraden på alle sider, hvorefter den tages af panden og sættes til side. I mellemtiden renses svampene/champignonerne for jord og hakket fint. Rist dem dernæst i lidt smør, indtil al væden er fordampet. Det er meget vigtigt, at der ikke er nogen væde tilbage i svampene/champignonerne. Drys med salt og peber og stil den på køl.
Rul nu et stort stykke husholdningsfilm ud på bordet. Læg parmaskiverne ud på filmen, så de overlapper hinanden til du får et stort stykke, der dækker mørbraden. Smør dernæst et tyndt lag foie gras ud på parmaskinen og drys de ristede svampe udover. Læg mørbraden ovenpå svampene, som pakkes ind ved hjælp af filmen. Sørg for, at mørbraden rulles stramt ind og enderne rulles godt sammen. Stil pakken på køl i 30 minutter.
Rul nu butterdejen ud, så mørbraden kan pakkes ind. Pensl butterdej siderne med æggeblommen og læg den ud pakkede mørbrad i midten, hvor den pakkes ind. Læg evt. sammenføjningerne nedad. Sæt mørbraden i en 200 grader varm ovn i 20 minutter, hvorefter den hviler i 15 minutter med et stykke løst stanniol eller klæde over på en bagerist. Ved servering skæres den ud i 1½ cm tykke skiver.

Opskriften er udarbejdet af Gastromad.dk

Tilbedredning af tilbehør

Kantareller i flødesovs

  • 300g friske kantareller
  • 2 spsk. Maizena meljævner
  • 2½ dl fløde (18%)
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Rens kantarellerne og brug en børste til at fjerne jord. Du må ikke skylle dem, da dette forringer stegningen. Svits de rengjorte kantareller på en pande med en blanding af smør og olie. Tilsæt lidt citronsaft. Hæld fløden i panden og tilsæt meljævningen mens du rører godt rundt. Lav et lille opkog hvor panden bringes til at koge kort tid. Smag sovsen til med salt og peber.
Du kan med fordel bruge den pande, som du har svitset kød på, når du skal til at lave sovsen. Sovsen er færdig, når den har fået sin kraftige smag og cremede konsistens.

Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk

Pommes Anna

  • 800 g. kartofler
  • 75 g. smør
  • 3 små kviste timian
  • 2 små kviste rosmarin
  • Skallen fra ½ økologisk citron
  • 1 fed hvidløg
  • Tørret timian
  • Fint salt
  • Peber
  • Neutral olie til at smøre fadet med

Skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i meget tynde skiver som bedste gøres på et mandolinjern, og læg dem dernæst i koldt vand.
Kom smørret i en lille gryde sammen med de skyllede kviste timian, skallen fra citronen og hvidløgsfeddet. Smelt smørret ved svag varme. Hæld dernæst det øverste dvs. klaret smør over i en anden skål, undlad at hælde det hvide vallen ved. Kom timian, rosmarin, hvidløg og citronskiven i.
Smør fadet med olien. Dæk bunden af fadet med et lag skiveskårne kartofler som overlapper hinanden. Smør kartoflerne med en lille smule smeltet smør, og drys med lidt salt, peber og timian. Dæk det første lag med et nyt lag kartoffelskiver. Kom peber på hvert andet lag. Fortsæt med fremgangsmåden indtil alle kartofler er brugt. Undlad at gøre det samlede kartoffellag tykkere end 4 cm.
Læg et stykke bagepapir på toppen og et fad ovenpå for at presse kartoffellagene sammen. 
Bag kartoflerne i ovnen uden varmluft ved 200 grader i omkring 1 – 1½ time. Tjek om kartoflerne er færdige når man uden besvær kan stikke en kødnål gennem lagene. 
Tag fadet ud af ovnen og lad det køle lidt ned, eller lad det stå i køleskabet til næste dag stadig med det andet fad ovenpå. Når ens Pommes Anna er kølet ned vendes den ud på et skærebræt, hvor den skæres ud i stykker. Opvarm stykkerne i ovnen ved 225 grader i omkring 10 – 15 minutter.

Opskriften er udarbejdet af Gastromad.dk