Kalveculotte i sous vide
Der er mange måder at tilberede en kalveculotte på. De fleste tilbereder den i ovnen, men for et perfekt resultat, som gør, at kødet holder på alt sin dejlige saft, anbefaler vi, at du tilbereder din kalveculotte i sous vide. Læs mere om processen her.
Sådan fungerer det, når du tilbereder en kalveculotte i en sous vide
Når du tilbereder din kalveculotte i en sous vide, foregår det på den måde, at kødet tilberedes ved en lav temperatur i en længere periode. Det er altså en langtidsstegning. Det er der ikke umiddelbart noget odiøst i, men selve processen er dog lidt anderledes, end hvad du traditionelt set forbinder en langtidsstegning med.
Helt konkret sker der det, at du vakuumpakker din kalveculotte, inden den skal i en sous vide. Dette kan du også gøre ved dine grøntsager, hvis du ønsker disse ved siden af kødet, når det skal serveres. Kødet i den vakuumpakkede pose sænkes derefter ned i vandet – som er selve sous viden – hvor det får lov til at hygge sig i et godt stykke tid.
Temperaturen skal have samme temperatur, som du ønsker for kødet. Det vil sige omkring 55 grader, hvis du ønsker en medium tilberedt kalveculotte.
Dette skal du være opmærksom på, når kødet er tilberedt
Når du har tilberedt din kalveculotte i sous viden, skal du skære stegen ud i skiver. Dette er lidt af en kunst, for hele kødets mørhed afhænger af, at du gør det korrekt. Det er nemlig vigtigt, at du skærer på tværs af muskelfibrene. Hvis du skærer langs dem, vil du opleve, at kødet bliver sejt, og det er en skam.
Inden du tilbereder din kalveculotte i sous viden, kan du danne dig et overblik over kødet. Det er en god idé at finde ud af, hvor fibrene er, sådan at du kan skære culotten korrekt efter tilberedning. Efter din culotte er tilberedt, kan det nemlig være svært at spotte fibrene. En god huskeregel er dog at vende kødet en kvart omgang, når kniven er halvt inde i kødet. Muskelfibrene i en kalveculotte er nemlig forskudte, men det bemærker du hurtigt, når du står med en kalveculotte i hånden.
Se vores udvalg af kalvekød
Vi har altid fantastisk kalvekød til stærke priser.
Bestil online og få mere for pengene.
Du har brug for det rette udstyr, inden du smider kalveculotten i sous viden
Det kan godt være, at sous vide lyder helt utroligt lækkert – og det er det i øvrigt også – men rigtig mange bliver skræmt væk, fordi de tror, at det kræver noget helt umenneskeligt avanceret udstyr. Men du vil blive overrasket over, hvor let det egentligt er. Først og fremmest skal du bruge en vakuummaskine. Det er nok denne del, der er den sværeste, når det kommer til stykket.
Med en vakuummaskine omslutter du kødet helt tæt – på den måde får kalveculotten stadig en sprød kant i sous viden, og kødet holder på sin saft, uden der trænger vand ind til selve kødet.
Når det kommer til din sous vide, kan du vælge mellem to løsninger. Du skal huske på, at en sous vide blot er et redskab, der sørger for, at dit kød bliver udsat for samme temperatur over en længere periode. Mange tror, at man skal have et sous vide-kar. Hvis du ikke har plads til karret, kan du dog også få en sous vide-stav. Staven sørger for at holde temperaturen konstant i en ganske almindelig gryde, når du sænker den ned i vandet.