Marinerede Nakkekoteletter på Plancha med Brasede Kartofler, Grillet Havarti og Spejlæg
- Kød: Nakkefilet
- Tilbehør: Kartofler, Havarti ost, Spejlæg, Greekstyle BBQ Rub, Magic Fries kryddersalt, Madolie
Tilberedning af Kød
Marinerede Nakkekoteletter på Plancha med Brasede Kartofler, Grillet Havarti og Spejlæg
2,5 kg nakkefilet skåret i 2–2,5 cm bøffer
Greekstyle BBQ Rub
Madolie
Klargøring:
Skær nakkefileten i 2–2,5 cm tykke koteletter. Lav en marinade af 2 spsk. Greekstyle BBQ Rub og 1 dl madolie, og pensl koteletterne grundigt.
Marinér dem gerne dagen før og lad dem trække på køl.
(Napoleons Marinadeboks* er brugt i denne opskrift.)
Grilning:
Opvarm din plancha til 180–200 °C.
(På en Napoleon Rogue® PRO Phantom™ 30 Plancha* svarer det til ca. 3/4 blus på alle brændere.)
Når planchaen er varm, bruner du koteletterne af i 2 x 3 minutter på hver side, til de får en flot stegeskorpe.

Tilbedredning af tilbehør
2 kg forkogte kartofler
1 hel Havarti ost
Magic Fries kryddersalt
Egyptisk BBQ Rub (Greekstyle)
Æg
Madolie
Klargøring:
Skær de forkogte kartofler i tern efter ønsket størrelse.
Lav en krydderiblanding af 2 spsk. Greekstyle BBQ Rub og 1 spsk. Magic Fries kryddersalt, og vend kartoflerne grundigt i krydderierne.
Skær Havarti-osten i 1,5 cm tykke skiver.
Find det antal æg frem, du skal bruge til spejlæg.
Grilning:
Når koteletterne er færdige, kommes kartoflerne på planchaen. Vend dem løbende, indtil de har den ønskede farve og sprødhed.
Grill Havarti-skiverne i ca. 2 minutter på hver side, til de får en fin brun og karamelliseret overflade.
Steg spejlæggene til sidst. Brug gerne ægringe fra Napoleons Brunchsæt* for et jævnt og pænt resultat.
Opskriften er udarbejdet af Boemsen BBQ.

