Iberico Presa m. cremet polenta & porre

(4 personer)
Det skal du bruge:
  • Kød: Iberico Presa
  • Tilbehør: Cremet polenta og grillet porre med vinaigrette

Tilberedning af Kød

  • 1 stk. Presa iberico
  • Timian
  • 3 fed hvidløg
  • Selleri
  • Bøgehatte
  • 2 stk. Skalotteløg hakket
  • 1 fed hvidløg hakket
  • ½ l piskefløde
  • 1 bdt purløg skåret i strimler

Sellerien vaskes, pakkes ind i sølvpapir, og sættes i ovnen i 1 time ved 180 grader til den er mør. Kødet grilles på gril og steges med timian og hvidløg til en kerne temp. 62 og hviler i 20 min. Svampene renses og steges i smør. Når de er gyldne tilsattes løgene og hvidløg, og steges 1 min, hvorefter de tilsættes piskefløden og koger ind til sauce konsistens. Sellerien skæres i passende stykker og marineres i olivenolie og purløg. Det hele anrettes på fad eller tallerken.

Opskriften er udarbejdet af kok Dan Blichfeldt Cassebaum fra Madmedmest

Tilbedredning af tilbehør

  • 75 g. polentamel
  • 5 dl. mælk
  • 50 g. smør
  • 75 g. revet vesterhavsost havgus fra Arla eller pecorino ost
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skive økocitronskal af 3 x 1 cm
  • 1 kvist frisk salvie
  • 2 porre
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. sherryeddike eller balsamico
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. saft fra de grillede pebere.
  • Salt og peber

Cremet Polenta

Hæld mælk, smør, hvidløg, citronskal og salvie i en gryde, som sættes over middelvarme. Varm mælken op og lad den stå i 20 – 30 minutter for, at trække smag af citron, hvidløg og salvie. Tag citronskal og salvie op af mælken. Varm nu mælken op til lige under kogepunktet og skru dernæst helt ned, eller tag gryden af varmen Hæld langsomt meget lidt polentamel i af gangen mens der med et piskeris piskes i gryden. Når melet er hældt i, røres der rundt med en træske. Tilsæt den revne ost, og evt. lidt mere mælk såfremt polentaen er for tyk. Smag til med salt og peber.

Grillede Porre med vinaigrette

Skær det øverste af porrerne og stokken af. Tænd ovnen på grill. Placer porrerne i et fad med bagepapir i. Stil fadet i ovnen. Vend porrerne når de er sorte indtil alle sider er grillet sorte. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt ned. Fjern det yderste af det brændte, indtil man har den inderste del af porren. Kom honning, sherryeddike, olivenolie og peberfrugtvæden i en skål og pisk det sammen indtil det tykner en smule.

Opskriften er udarbejdet af Gastromad.dk