Iberico Presa med flødesvampesauce

(4 personer)
Det skal du bruge:

Tilberedning af Kød

  • 1 Ibérico presa
  • Salt og peber
  • 35 g. Smør

Tag presaen ud af køleskabet 45 minutter inden tilberedning for, at den ikke er for kold i midten. Varm en ovn op ved 180 grader uden varmluft. Kom salt og peber på begge sider. Varm en pande op med lidt olie på. Når panden er varm kommes smørret ved. Brun presaen på begge sider. Placer den i et ildfast fad. Har du mulighed så stik et stegetermometer i den. Stil den i ovnen, hvor den ca. skal have 20 minutter eller indtil den har en kernetemperatur på 57 grader. Tag den ud og lad den hvile i 10 minutter. Skær den ud i tynde skiver.

Opskriften er udarbejdet af Gastromad.dk

Tilbedredning af tilbehør

  • Selleri 
  • Bøgehatte
  •  2 stk. Skalotteløg hakket 
  • 1 fed hvidløg hakket 
  • ½ l piskefløde 
  • 1 bdt purløg skåret i strimler  

Sellerien vaskes, pakkes ind i sølvpapir sættes i ovnen i 1 time ved 180 grader til den er mør. Svampene renses og steges i smør når de er gyldne tilsattes løgne og hvidløg, og steges 1 min derefter tilsættes piskefløden og koger ind til sauce konsistens. 

Sellerien skæres i passende stykker og marineres i olivenolie og purløg. Det hele anrettes på fad eller tallerken.

 

 Opskrift af Mad Med Mest