Tilberedning af Kød
- 400g risottoris
- 0,5L fiskefond
- 1dl hvidvin
- Olie
- 300g friske spinatblade
- 300g kammuslinger
- Revet citronskal
- Smør til stegning
- Salt og peber til tilsmagning
Start med at sætte fiskebouillonen over i en særskilt gryde. Kom olien i en anden gryde (gerne en tykbundet) og hæld risene heri. Begynd at varme gryden op og rør godt i den. Sørg for at risene fedtes godt ind i olien. Tilsæt hvidvin der stille og roligt vil fordampe i takt med, at du rører i gryden. Når du ikke længere kan se væske i bunden af gryden, skal 2dl fiskefond tilsættes. Du skal fortsætte med at røre i gryden, så risene ikke klumper sammen. Tilsæt løbende lidt fiskefond i takt med at væden trænger ind i risene. Risottorisene er færdige, når de er blevet cremede, og når de ikke kan opsuge mere væde. Når du kan se, der lagrer sig væske i bunden af gryden, er dette en god indikator for, at risene er ved at være færdigtilberedte.
Vask de friske spinatblade i en salatslynge, så det meste vand fjernes. Fjern de yderste stilke. Vend spinatbladene i risene sammen med lidt revet citronskal. Smag herefter retten til med salt og peber. Tør alle kammuslinger grundigt. Der må ikke være vand på dem, når de tilberedes. Bring en pande op til maksimumvarme og kom smør på panden. Svits muslingerne cirka 5-10 sekunder på alle sider. De skal kun have en let, gylden farve. Anret muslingerne ovenpå de cremede ris. Pynt retten med lidt friske spinatblade. Hvis du ønsker, der skal flere farver i retten, kan du snitte et rød peberfrugter fint og røre sammen med risene, før du anretter med muslingerne.
Opskriften er udarbejdet af Vildmedmad.dk