TILBUD! Dansk Svinekam uden ben (Ovnklar med ridset svær) 2,5-3kg

Alle elsker svinekam: Det lækre, lyse og saftige kød, sammen med det salte og helt sprøde sværd på toppen. Den karakteristiske duft der breder sig mens stegen bliver tilberedt. Her har vi sparet dig for besværet ved en svinekam. Der er ingen ben at finde, og sværdet er ridset, så det eneste du skal er at salte stegen godt og sætte den i ovnen. Derefter er det bare at nyde en af de mest klassiske danske retter du kan finde på menukortet.
TheMeatClub Pris 175,00 kr /stk. Detailpris 250,00 kr /stk.
På lager
30%

Dyr : Gris

Producent : Danish Crown

Udskæring: Svinekam

Født i: Danmark

Opvokset i: Danmark

Slagtet i: Danmark

Leveres som: Ferskvare indtil 22/11 - Herefter frostvare. 

Holdbarhed: Minimum 3 måneder i fryseren som frost. 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:TILBUD! Dansk Svinekam uden ben (Ovnklar med ridset svær) 2,5-3kg
Opskrifter
Ingredienser (7 personer) 3-3,5kg kg svinekam uden ben 1½ spsk groft salt Frisk timian og oregano Krydret rødkål 1 rødkålshoved, 2-3 kg ½ l hyldebærsaft 1 dl honning 1 løg Evt.1 tsk kommen 1 laurbærblad 1 spsk ribsgele 1 spsk eddike 3 æbler 1 spsk fedt fra flæskestegen Brunede kartofler ¾ kg små kartofler 5 spsk sukker 2 spsk smør Ribssauce 1 appelsin 3 spsk. ribsgele 1 ½ spsk. portvin 1 citron ½ tsk. dijon sennep 1 knsp. paprika Stegesky Ca. 1¾ time Sådan gør du Flæskestegen Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm mellemrum og ½-1 cm ned i kødet. Hak krydderurterne. Vær omhyggelig med at få salt og krydderurter ned i kødet mellem alle sværene. Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet staniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest for at få sværen til at ligge helt vandret. Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time. Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød: Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader. Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk. Tag stegen ud af ovnen. Skum fedtet af skyen. Rødkål Snit rødkålen fint. Kog rødkålen i hyldebærsaft, honning, løg i skiver, evt. kommen, laurbærblad, ribsgele, eddike, salt og peber i ca. 1 time. Tilsæt æbler med skræl i både, de sidste 15 minutter af kogetiden. Smag til og vend stegefedtet i rødkålen lige før servering. Brunede kartofler Kog kartoflerne og pil dem. Hæld varmt vand over de kolde kartofler og lad dem stå i 5-10 min. Hæld vandet fra. Smelt sukkeret på en pande, til det er lysebrunt. Tilsæt smør og derefter kartoflerne. Skru evt. ned for varmen, så karamellen ikke bliver for mørk. Bliver der skruet for meget ned, bliver karamellen stiv og vil ikke sætte sig på kartoflerne. Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden, til de bliver pænt lysebrune over det hele. Ribssauce Skræl ½ appelsin med en kartoffelskræller. Skær skrællen i strimler og giv det et opkog i vand. Hæld det i en si. Bland ribsgele, portvin, saft af ½ citron og ½ appelsin, sennep, paprika og stegesky efter smag. Smag til med salt, peber og appelsinskal. Tips: Kogte kartofler kan serveres til i stedet for brunede kartofler eller som et supplement. Rødkålen og pillede kartofler kan laves dagen i forvejen.
Fragt & Levering

The Meat Club sender ordre afsted hver eneste tirsdag og tordag. Det betyder at hvis har du afgivet din ordre på vores hjemmesiden inden kl 12 på den bestemte pakkedag - vil du modtage din levering dagen efter.

Vi sørger for at pakke kødet trygt og godt i termokasser med fryselementer, så kødet har den rigtige temperatur hele vejen. 

Pakken vil blive stillet foran din hoveddør - du har dog mulighed for at ændre placeringsted i 'ordrekommentarfeltet' i forbindelse med afgivelse af ordre. Her kan du f.eks. skrive garage eller lignende. 

Har du brug for læse mere om vores fragt og levering - så tryk her.