Irland

Det irske mesterværk

Når gastronomiske verdensnavne vælger irsk oksekød til deres mesterværker, så er det ganske enkelt, fordi Irland er en klippestabil producent af højeste kødkvalitet på verdensmarkedet. Det er resultatet af et samfund med stolte familietraditioner og overlevering af ekspertviden om kvæg gennem utallige generationer, og ikke mindst en stram regulering og kontrol. Men selvom der er flere køer på Irland, end der er mennesker, og de producerer over 500.000 tons oksekød årligt, så er der ikke meget industri over den enkelte kvægbonde. Landet er som et finmasket net af over 120.000 små familieejede landbrug og med under fem tons kød i snit for hver bonde, får den enkelte ko usædvanlig meget kærlighed og pleje. Samtidig er der stærke bånd mellem gårdejerne og slagterierne. For at kunne leve op til den stigende efterspørgsel af oksekød i verdensklasse, arbejder bønderne sammen med førende kokke i bestræbelserne på at raffinere landets ældste erhverv til perfektion.

Tilsvarende er det frodige græsfyldt landskab spækket med lokale småslagterier, hvor forarbejdningen foregår med samme ærekære passion. Den korte afstand mellem leddene betyder desuden, at dyrene (og miljøet) undgår den stress, som transport giver til stor gavn for dine smagsløg.

Kombineret med den rene græsning er resultatet et stykke kød, som er i absolut topklasse, hvad angår dyrevelfærd, miljøhensyn, smag og mørhed. Som toppen på kransekagen avler Irland kødkvæg af racer, som også er kendetegnet ved en fyldig marmorering, selv uden kornfodring.

7 varer

Faldende orden
pr. side