Spanien

Ekstraordinær spisekvalitet

Spanien er kendt for at have en økonomi, som tider er meget svingene. Dette skyldes dog ikke landets kødproduktion, som er en Spaniens mest stabile sektorer. Faktisk er kødproduktionen landets fjerdestørste sektor og er en af de sektorer, som bidrager positivt til Spaniens ellers negative handelsbalance. Det betyder at kødsektoren er en af de ting som man værner om i Spanien. Det positive bidrag fra kødproduktionen, skyldes primært landets gode svineproduktion, som sikrer en eksport til hele verden. Det bunder i det spanske klima, hvor man kan finde en god variation af klimaer spredt rundt i landet. Specielt det i den vestlige del af Spanien mod den portugisiske grænse i Extremaduraregionen, finder man områder som egner sig godt til svineproduktion.

Det er i disse egne at de eksklusive svineracer Duroc og den iberiske sortfodsgris bliver produceret. Dette er muligvis ikke to racer, som klinger væsentlig hos den almindelige dansker, men ikke desto mindre er det to arter, som er verdenskendt for en ekstraordinær spisekvalitet og anderledes svinekød end f.eks. det danske. Dette kommer til syne når man tager et kig på Duroc grisens kød, som er kendt for at indeholde en mere mørkerød farve, samtidig med at kødet har en høj fedtmarmorering, der giver kødet masser af saft. Det samme er gældende ved den iberiske sortfodsgris, som lever et liv på marker med rig vegetation, såsom urter og diverse agern. Dette stressfrie liv og indtagelsen af agern før slagtning, er med til at give kødet en kendetegnende nøddeagtige smag. Dette er kombineret med et højt indhold af intramuskulært fedt, gør at denne race blandet andet også er perfekt til forældet kød, såsom den berømte Iberico skinke.   

Iberico kød
Spanien kort
Sortfodsgris

2 vare(r)

2 vare(r)